•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Sevgili dostlarımız…

Tarih boyunca Kırım Tatar Halkı büyük facialar yaşadı. Muhaceret ve sürgün yollarında büyük kayıplar verdi. Bu zor zamanlarda halkımızı ayakta tutan anneler oldu.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu

Genel Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen "Söz – Gençlerin - Zemaneviy Sohbetler Serisi"nin 7 Mayıs 2021 Cuma günkü konuğu Ömer Tuğrul Erdem-Maksudoğlu oldu.

Kıymetli üyelerimiz, Kıymetli Kırım dostları!

Büyük Kırım Tatar Sürgününün 77. Anma Yılına yaklaştığımız bu günlerde bir yıldan fazla zamandır süren salgın hastalığın belirsizliğini yaşamaktayız.

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Kırım Tatarlarında Kültür ve medeniyet” idi.

Derneğimiz Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Nur Şeker Kurnaz ve Tuvğan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin QHA Özel Ramazan Sohbetlerinde Aydın Taş’ın yayın konukları oldu. Programda faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Hansaray

Genel Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen "Söz – Gençlerin - Zemaneviy Sohbetler Serisi"nin 30 Nisan 2021 Cuma günkü konuğu İpek Duru Bayar oldu.

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 25 Nisan 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Birbirine, Kırım’a, vatana hasret kalanlar” idi.

İlkçağlardan Hanlık Dönemine Kırım ve Kırım Tatarları

Genel Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen "Söz – Gençlerin - Zemaneviy Sohbetler Serisi"nin 23 Nisan 2021 Cuma günkü konuğu Türkay Aydoğan oldu.

Dünyada çocuklara hediye edilen ilk ve tek bayram olma özelliğini taşıyan, üstelik uzun yıllardır uluslararası bir kimlik kazanmış olan bayramımızı yazık ki bu yıl da meydanlarda ve büyük şenliklerle kutlayamıyoruz.

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 18 Nisan 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “1930-1940 Qırımtatar Şuurunun Dobruca’daki İnşaası” idi.

Emel Dergisi

Genel Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen "Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi"nin 16 Nisan 2021 Cuma günkü konuğu Emel Karahan oldu.

Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu 14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 21.00’de toplandı.