•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Derneği Genel Merkezimizin halkoyunları ve müzik topluluğu "Cıyın Ansambli" yeni dönem faaliyetlerine başladı.

Kırımlı sanatçımız Elmira Asanova’nın taş mozaik sergisi “Ulucanlar Sanat Sokağı Sergi Salonu”nda açıldı.

Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile 28-29 Eylül 2021 tarihlerinde iki günlük çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Kırım Ailesi’nin kurucusu ve Kırım Evi yöneticisi Anife Kurtseitova önemli temaslarda bulundular.

Derneğimiz, 15 Ekim Kazan Şehitlerini Anma Günü olarak 9 Ekim 2021 tarihli bir bildiri yayınlamıştır.

Kırımlı sanatçımız Elmira Asanova’nın taş mozaik sergisi “Ulucanlar Sanat Sokağı Sergi Salonu”nda açılacak.

Genel Merkezimizde bugün çok anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerden gelen genç arkadaşlarımız 25 Ekim 2021 Cumartesi günü Derneğimizde biraraya geldiler.

Genel Merkezimizde Ukraince ve Rusça dil çalışmaları 1 Ekim 2021 Cuma günü başlıyor.

Ballıkpınar’da açılışı yapılan “Balköy Projesi”nin kapanış programında “Derviza” düzenlendi.

Önceki dönem Genel Başkanımız Tuncer Kalkay’ın koordinatörlüğünde hazırlanan, geliştirilen ve tamamlanan "Kültür Evi" adeta küçük bir köy müzesi hissi uyandırıyor.