Genel Merkezimiz Toydemir Şubemiz ile birlikte 25 Ekim 2026 Pazar günü “Derviza” düzenleyecektir.
Polatlı Toydemir Köyü’nde yer alan “Kırım Hatıra Ormanı”nda düzenlenecek olan şenliğe tüm dostlarımız davetlidir.
Kırım göçmenleri tarafından 1900’lerin başında kurulan köyün bir diğer özelliği de Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sırasında oynadığı kritik bir roldür. Köy savaş esnasında 12. Grup Karargâhı olarak kullanılmış ve sokaklarında Yunan askerleriyle çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

Burada faaliyet göstermekte olan Derneğimiz Toydemir Şubesi Yönetim Kurulu bütün dostlarımızı 25 Ekim 2026 saat 12.00'de başlayacak olan “Derviza Şenliği”ne davet ediyor. Şenlik öncesinde Derneğimiz ile Toydemir Şubemiz tarafından oluşturulan ve tüm bakımı şube yöneticilerimiz tarafından yapılan “Kırım Hatıra Ormanı”na ağaç dikilecektir.
Genel Merkezimizle Toydemir Şubemizin ortak düzenlediği şenlikte Derneğimiz “Cıyın Ansambli” ve genç ses “Adile Çerkezova”nın sahnede olacak. Etkinlikte ayrıca çocuk oyunlarının yanı sıra köyde yıllardır sürdürülmekte olan “Şıraq ve Qoraz telleme” geleneği de canlandırılacak, katılımcılar eğlenceli bir gün geçirirken Kırım Tatar aşlarını tatma şansına da erişecekler.
