•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • 12 Mayıs 2011 Perşembe günü Hamamönü Kabakçı Konağında gerçekleştirilen "Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Şiir - İmza Günü ve Kırım Tatar Müzik Dinletisi" programı izleyenler tarafından büyük bir ilgi ile saat 20:00’da başladı. Programın ilk bölümü Derneğimizin minik üyelerinin muhteşem keman dinletisi ile başladı.Keman dinletisi  İpek BAYAR, İldar ŞAHİN, İrem MIRZA, Elif ŞAHİN, İshak KARAKAYA, Gözde MÜFTÜOĞLU ve Hatice SEYHAN’ın muhteşem yorumları ile devam etti.

     

    Miniklerin keman dinletisinin ardından Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI edebiyat yarışması sonuçları açıklandı.Yarışma sonuçları:

    1 Dilara İbragimova Qırım Ey, Allahnıñ insanlıqqa mühteşem hediyesi
    2 Amet Usmanov Qırım Ornıñ damı
    3 Nayle Apazova Qırım Quş

    Edebiyat yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.drkirimli.org/ adresini ziyaret ediniz.

     

     

    Sonuçların açıklanmasının ardından yarışmayı kazananların şiirleri Genel sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR tarafından okundu. Şiirler dinleyenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Oya Deniz ÇONGAR’ın okuduğu şiirlerin ardından yarışmaya Türkiye’den katılan ve Mansiyon ödülünü kazanan Meryem BAŞKURT kaleme aldığı şiirini okudu.

     

    Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından Genel Başkanımız Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI’nın kaleme aldığı şiirlerinin bulunduğu "Gönül Sayfalarımdan" isimli kitabı takdim edildi. Takdimin ardından kitaplarını imzalayan Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI’nın mutluluğu yüzünden okunuyordu. Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI’nın "Gönül Sayfalarımdan" isimli kitabına ilgi büyüktü.

     

     

     

    9 adet Kırım Tatar Halk Şarkısı seslendiren "Ankara Kaytarma Band" grubunun mini konserinin ardından Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan KIRIMLI tarafından miniklere teşekkür belgeleri verildi. Teşekkür belgelerini alan miniklerimizin aileleri de onlar kadar heyecanlıydılar. Ayrıca miniklerimizin keman öğretmeni Duygu ER’e de Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI tarafından teşekkür belgesi verildi.

    Edebiyat yarışması sonuçlarının açıklanmasının ardından programa derneğimiz gençleri tarafından kurulmuş olan  "Ankara Kaytarma Band" grubunun müzik dinletisi ile devam edildi. Birbirinden güzel Kırım Tatarca Halk Şarkılarını başarılı bir şekilde dinleyiciler ile buluşturan "Ankara Kaytarma Band" grubu, dinleyenlerden olumlu tepkiler aldı.

    Programın Kapanışında Yönetim Kurulu üyelerimiz ve katılımcılar Genel başkanımız Dr.Ahmed İhsan KIRIMLI ve eşi Çiçek KIRIMLI ile fotoğraf çektirdiler.

     

    Pin It