Haberler

Derneğimiz Genel Merkezi heyeti 10 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen Litvanya Bölge Ülkeleri Büyükelçiler toplantısına katıldı.

Ayrılıkçı terörist çetelerine karşı Türkiye Cumhuriyeti tarafından başlatılan “Barış Pınarı Operasyonu” hakkında Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 10 Ekim 2019 tarihinde bir basın bildirisi yayınlanmıştır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen Üyelerimizin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım ve Kıpçak’a ulaştırılmıştır.

Derneğimiz Genel Merkez yeni binasının resmi açılışı 7 Ağustos 2019 tarihinde Milli liderimiz Mustafa A. Kırımoğlu ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy tarafından gerçekleştirildi.

Konya'da Kırım Derneği'nin teşkilatlanmasında ve kurulmasında en büyük pay sahiplerinden biri, aynı zamanda camiamızın en saygı duyulan simalarından olan Nuri Devret 24 Temmuz 2019 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Kırım Tatarlarına destek vermek amacıyla düzenlenen uluslararası “Bayrakla Birleşenler-#LiberateСrimea” kampanyası çerçevesinde, 9 ay boyunca dünyanın 23 ülkesini dolaşan Kırım Tatar bayrağının son durağı, 23 Haziran 2019 tarihinde Türkiye’nin başkenti Ankara oldu.

Genel Merkezimizin organize ettiği müzik çalışmalarına katılan öğrenciler 15 Haziran 2019 tarihinde bir resital sergiledi.

Mübarek Ramazan ayında, fidye, fitre ve zekatları ile iftar organizasyonlarına katkılarını Kırım’a göndermek isteyen vatandaşlarımızın bağışladığı 70.693 TL Kırım’daki; öncelikli durumlarına göre ihtiyaç sahiplerine, cezaevlerinde olan arkadaşlarımızın çocuklarına, ailelerine ve hasta olan vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır.

Kırım Derneği Genel Merkezi ve Azerbaycan Kültür Derneği’nin organize ettiği “Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım” adıyla Kırım-Kerkük-Karabağ sanat ve dostluk şöleni 11 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Derneğimiz Genel Merkezince düzenlenen "Dünden Bugüne 75 Yıl (1944-2019)" adlı uluslararası resim yarışmasına katılan eserler arasında yapılan değerlendirme sonuçları açıklanmış, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilerek yarışma programı sonuçlandırılmıştır.

Kırım Tatar Sürgününün 75. Yıl Dönümünde Türkiye'de YTB ve Kırım Tatar dernek ve vakıfları tarafından çok sayıda anma faaliyetleri gerçekleştirildi.

Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişinin 75. yılının ilk kez resmî devlet programı ile anılmasının ardından Ankara'da 21 Mayıs 2019 tarihinde iftar programı düzenlendi.