Haberler

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı Ukrayna Milletvekilli Refat Çubarov, 12 Ocak 2019 tarihinde Ankara'da Genel Merkezimiz yönetimi ile yapılan çalışma toplantısına katıldı.

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi, 12 Ocak 2019 tarihinde hanımlara özel "Kırım Tatar Kahve Günü" düzenledi. Etkinlikte Kırım Tatar halkının da geleneği olan kahve kültürü tanıtılırken, tipik özellikleri de gösterildi.

Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcımız Av. Namık Kemal Bayar ve Yönetim Kurulu üyemiz Ali Olgun Boydak, 10 Ocak 2019 tarihinde Türkiye Maarif Vakfı'na bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Derneğimiz Manavgat Şubesi Başkanı Zeynegül Çağlıyangil’in Babası Mehmet Çağlıyangil 30 Aralık 2018 tarihinde Konya’da vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi 1 Ocak 2019 tarihinde Konya’nın Ereğli ilçesinde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet,

Sn. Zeynegül Çağlıyangil Algül’e, Ailesine ve Yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu

Kırım Tatarlarının Efsanevi Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 24 Aralık 2018 tarihinde bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

Ukrayna Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere 24 Aralık 2018 Pazartesi günü Genel Merkezimize bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Meşrutiyet Caddesi’ndeki binamız 22 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 18.00’de müzik ve dans çalışmalarına katılan üyelerimizin küçük konseri ile şenlendi.

Derneğimiz Gebze Şubesi, Kırım’ın Rus işgaline, işgal edilen yarımadada insan haklarının ihlal edilmesine dikkat çekmek amacıyla Dostluk Yolu projesini Nisan 2018 ayında başlatmıştı.

Kocaeli’nde 7 Aralık 2018 tarihinde İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde Kırım Konseri düzenlendi.

Holodomor, Ukrayna’ya Dayatılan Açlık (1932-1933) başlıklı panel Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ve AVİM işbirliğiyle 4 Aralık 2018 Salı günü Ankara Millî Kütüphane-Yunus Emre Salonu’nda düzenlendi.

Kadir Has Üniversitesi ve Friedrich Naumann Vakfı’nın birlikte düzenledikleri “2014’ten Bugüne Kırım Tatarlarının Durumu” başlıklı panel 4 Aralık 2018 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Galata Salonu’nda düzenlendi.

Ukrayna Kültür Sanat Derneğinin, Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 1 Aralık'ta Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği Türkiye-Ukrayna-Kırım Dostluk ve Barış Gecesi, etkinliğin adı gibi dostluk ve barışa sahne oldu.