•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • “Emel”ci dostlarımız, Derneğimizin aktif üyesi Berrin Elitok’un annesi; Derneğimiz İstanbul Şubesi’nin Kurucu Başkanı Dr.Niyazi Elitok’un kayınvalidesi; Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şb. Başkanı Şebnem Sözen ve TURKSİD Kurucu Başkanı Ertan Baştuhan’ın yengeleri; rahmetli İlyas Baştuhan’ın eşi Nigar Baştuhan 16 Ocak 2021 cumartesi günü vefat etmiştir.

Emel Fikir-Kültür Konferansları

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında geçtiğimiz hafta 10 Ocak 2021 Pazar günü saat 12.00’de düzenlediği, “Ölümünün 25.yılında Müstecib Ülküsal’ı Anma ve Konferans” ile başlayan programının bu haftaki konuşmacısı Romanya’dan Dr. Melek Fetislâm oldu.

Emel Kırım Vakfı tarafından tertip edilen “Ölümünün 25.yılında Müstecib Ülküsal’ı Anma ve Konferans” programı 10 Ocak 2021 Pazar günü saat 12.00’de internet ortamında gerçekleştirildi.

Dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle DQTK 2021 yılının ilk toplantısını yine internet aracılığı ile yaptı. 9 Ocak 2021 Cumartesi günü KSİ 13.00/TSİ 14.00’te başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Bursa’da Hayırlav Toplaşuvı

Derneğimiz Bursa Şubesi 3 Ocak 2020 Pazar günü internet aracılığı ile bir “Hayırlav Toplaşuvı” organize etti.

2021 yılının başta bütün dünyaya sağlık ve barış getirmesini diliyoruz. Dileriz ki bu yıl Karabağ’da olduğu gibi Kırım’da işgalin ve baskıların biteceği, Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin huzura kavuşacağı, nerede zulüm altında yaşayan varsa zalimden kurtulacağı bir yıl olsun.

Çatalca Kırım Derneği Kurucu Başkanı Turgut Otçu Bey'in annesi, Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celâl İçten Bey'in kayınvalidesi  Saide Otçu vefat etmiştir.

Derneğimiz Denetim Kurulu ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Emel'ci arkadaşımız Tuncay Kalkay’ın Kayınannesi Nurten Taymaz 19 Aralık 2020 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir.

KTMM ve DQTK Başkanı Refat Çubar Koronavirüsü Yendi

Kırım Tatar Millî Meclisi ve DQTK Başkanı Sayın Refat Çubar’ın bütün dünyada etkisini gösteren covid-19’a bağlı gelişen koronavirüs ile mücadeleyi kazanarak iyileştiğini ve testlerinin negatife döndüğünü memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz.

11 Aralık 2020 Ahmet Emcemizin vefatının 9. sene-i devriyesi.

Merhum Genel Başkanımız Dr.Ahmet İhsan Kırımlı ve kıymetli ömür arkadaşı Dr.Zuhal Çiçek Kırımlı’yı bir kere daha rahmetle anıyoruz.

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yetkilileri Genel Merkezimizi Ziyaret Etti

Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Vaida Stankevičienė ve 1. Katip Gediminas Danisas 9 Aralık 2020 Çarşamba günü Genel Merkezimizi ziyaret etti. Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği temsilcileri Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcımız Ömer Özel ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Olgun Boydak tarafından ağırlandılar.

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkan Vekili Ali Bulut Vefat Etti

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkan Vekili Ali Bulut beyin korona virüs sebebiyle vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.