Rusya Federasyonu'nda 3 Ağustos 2018 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren ve anadillerin eğitimine kısıtlamalar getiren yasa ile ilgili olarak, Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun çağrısı ile 5 Ağustos 2018 Pazar günü Ankara'da biraraya gelen, yasadan etkilenen farklı kesimlerin temsilcileri olan sivil toplum kuruluşları, yapılacak diğer çalışmaların yanısıra öncelikle ortak kaygı ve tepkilerin dile getirileceği bir deklarasyon yayınlanması konusunda mutabık kaldılar.

Kurbanlarını Kırım'da kestirmek üzere şartlı bağış yapacak üyelerimiz için belirlemiş olduğumuz 160 $ karşılığı 780 TL olarak ilan ettiğimiz kurban bedelinin dolar kurunda tahmin edilemeyen yükseliş sebebiyle güncellenmesi ihtiyacı doğmuştur.

Genel Başkanımız Mükremin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Olgun Boydak 8 Ağustos 2018 Perşembe günü Türk Ocakları Vakfı Başkanı Prof.Dr. Orhan Kavuncu'yu ziyaret etti.

Genel Başkanımız Mükremin Şahin ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Olgun Boydak 29 Temmuz 2018 tarihinde Ankara Polatlı'daki Kırım Derneği Toydemir Şubesi’ni ziyaret ederek bir çalışma toplantısı düzenlediler.

Kırım Derneği Genel Merkez heyetimiz, Kırım Derneği Aksaray Şubemizi 28 Temmuz 2018 tarihinde ziyaret etti.

Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele veren Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 23. yıl dönümünde, Gümülcine'deki mezarı başında 25 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen anma törenine Kırım Derneği de katıldı.

Genel Merkez heyetimiz, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Eskender Bariyev'in başkanlığını yaptığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Kırım Tatar Kaynak Merkezi’ni (CTRC) 19 Temmuz 2018 tarihinde ziyaret etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Kırım Derneği Genel Merkezi heyeti olarak Tavria Ulusal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. V. V. Kazarin ve heyeti ile 19 Temmuz 2018 tarihinde bir görüşme gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen üyelerimizden hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a, Çongar’a ve Kıpçak’a ulaştırılacaktır. Adak kurbanlarınızı da bu program çerçevesinde kestirebilirsiniz.

Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

15 Temmuz’un 2. Yılında Basın Bildirisi

15.07.2018 Ankara

Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi ve Kırım Haber Ajansı Müdürü Gayana Yüksel’in Babası Zair Menseit İzzetoğlu 8 Temmuz 2018 tarihinde Vatan Kırım’da vefat etti.

1950 doğumlu olan Merhumun Cenazesi 9 Temmuz 2018 tarihinde Vatan Kırım’ın Gözleve (Kezlev) şehrinde defnedildi.

Merhuma Allah’tan rahmet,

Sn. Gayana Yüksel’e, Ailesine ve Yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu