Genel Merkezimiz ve Toydemir Şubemizin ev sahipliğinde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından organize edilen "Derviza Şenliği" (Hasat Şenliği) 14 Ekim 2018 Pazar günü gerçekleştirildi.

“Aluşta’dan Esen Yeller” ve "Şefika" isimli kitapları ile tanıdığımız Kırımlı yazarımız Serra Menekay imza günü ve sohbet etkinliği için 6 Ekim 2018 tarihinde  Eskişehir'de okurlarıyla bir araya geldi.

Derneğimizin Genel Merkez Yönetim Kurulu, Ankara'da yeni binasında ilk toplantısını 4 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu üyesi, Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor kulübü sporcusu Alperen Alkan 2018 Atlı Okçuluk Türkiye şampiyonu oldu.

Genel Merkezimizde Kırım Tatarcası, Ukraince ve Rusça dil ve kültür çalışmaları 9 Ekim 2018 Salı günü başlıyor.

Ukrayna’nın bağımsızlığının 27. yıl dönümü için düzenlediği resepsiyon 12 Eylül 2018 Çarşamba günü Ankara Sheraton Otel’de yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi ile Türk Ocakları Balıkesir Şubesi tarafından 5-8 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi"nde Kırım Tatarları da temsil edildi.

Ukrayna anakarasındaki  2. Kırım Tatar Milli Sınıfı Herson Vilayeti Geniçesk (Cenişke) ilçesi Novooleksiyevka'da, 3'cüsü de yine Herson Vilayeti Geniçesk (Cenişke) ilçesi Partizan Köyü'nde 1 Eylül 2018'de açıldı.

Millî liderimiz Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna İçişleri Bakanı Sayın Arsen Avakov ve Ukrayna güvenlik kuruluşlarının üst düzey yetkililerinden oluşan heyet 4 Eylül 2018 Salı günü Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.

Ukrayna’da 1932-1933 yıllarında meydana gelen Holodomor’un 85. yıldönümü nedeniyle 85 günlük kampanya düzenleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen Üyelerimizin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım, Çongar ve Kıpçak’a ulaştırılmıştır.