•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Haberler

Ukrayna tarihinin dönüm noktalarını ve Sovyet dönemi baskılarını öne çıkaran “Sovyet Sonrası Ukrayna’da Toplum, Devlet ve Siyaset: Değişen Dinamikler Dönüşen Kimlikler” başlıklı yeni bir kitap yayımlandı.

Covid-19 salgını nedeniyle Genel Merkezimiz faaliyetlerine yönelik olarak 2 Nisan 2020 tarihinde 3 adet duyurumuz ilan edilmiştir.

Kıymetli üyelerimiz ve Kırım dostları

İçinde bulunduğumuz günler hem Türkiye’miz hem de bütün dünya için hiç görülmemiş bir salgın hastalıkla karşı karşıya kaldığımız bir zaman dilimi olarak tarihte yerini alacaktır. İnşallah bu zor günleri kurallara azami şekilde uyarak ve dayanışma ile en az zararla atlatırız. İzolasyon, temizlik ve disiplin en önemli silahlarımızdır.

İşgal altındaki Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde yapılan sözde referandum ile meşrulaştırılmaya çalışılan işgali ve ilhakı kabul etmediğimize dair bildiri 16 Mart 2020 tarihinde Genel Merkezimiz tarafından yayınlanmıştır.

Tarımsal Kalkınma Vakfı (TAK-VA) tarafından 14 Mart 2020 tarihinde Ankara’da düzenlenen konferansta Kırım’ın işgali bağlamında, Rusya’nın tarihi sıcak denizlere inme politikalarının günümüzdeki yansımaları değerlendirildi.

Genel Merkezimizce COVID-19  tedbiri olarak, topluluk içerisinde yürütülen bütün çalışma ve faaliyetler Nisan 2020 ayı başına kadar ertelenmiştir.

Ankara’da düzenlenecek olan İsmail Bey Gaspıralı Sempozyumu öncesinde, sempozyum programına ve hazırlık çalışmalarına ilişkin olarak 7 Mart 2020 tarihinde bir çalışma kahvaltısı düzenlendi.

Bandırma’daki kurumsal kimliklerini Dernek çatısı altında toplayan Kırım Derneğimiz Bandırma Şubesi aylık olağan toplantısını  7 Mart 2020 tarihinde Happy Center Merkezi, Köfteci Refik lokantasının salonunda gerçekleştirdi.

Kırım Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesinde yaşanan bayrak değişiminin ardından yönetime gelen Şebnem Sözen, gelecek dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler hakkında görüşlerini ifade etti.

Ankara’da, Ayaz Tahir Türkistan İdil Ural Vakfında 7 Mart 2020 tarihinde “Tarihte Türk Kadını” konferansı düzenlendi.

Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kırım Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesine 5 Mart 2020 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Anadolu Yakası Şubemizde 3 Mart 2020 tarihinde Doç. Dr. Tülay Çulha tarafından “Kırım ve Karaylar” konferansı verildi.