Genel Merkez heyetimiz 18 Kasım 2019 tarihinde TİKA Kyiv Ofisini ziyaret etti.

Genel Merkez heyetimiz 18 Kasım 2019 tarihinde Kyiv’deki Yunus Emre Enstiüsü’nü ziyaret etti.

Genel Merkez heyetimiz 15 Kasım 2019 tarihinde Türkiye’nin Kyiv’deki Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Türkiye’de kurulu bulunan 46 teşkilatın oluşturduğu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu 8 Kasım 2019 tarihinde bir bildirge yayınlamıştır.

Derneğimiz Ukrayna Temisilcisi İsmet Yüksel’in Ağabeyi Hamza Yüksel 5 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir.

Ankara'nın Polatlı Toydemir köyünde Genel Merkezimiz ve Toydemir Şubemiz tarafından 27 Ekim 2019 tarihinde Derviza (Hasat Bayramı) şenliği düzenlendi.

Türkiye’de kurulu bulunan 46 teşkilatın oluşturduğu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun 26 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da düzenlemiş olduğu istişare toplantısı sonucunda açıklanan sonuç bildirgesi oybirliği ile kabul edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun 26 Ekim 2019 tarihindeki istişare toplantısı, Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasından pek çok teşkilat başkanı ve temsilcinin katılımıyla Ankara’da Büyük Anadolu Otelinde yapıldı.

Genel Merkezimiz ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Yöneticilerinden oluşan bir heyet 25 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Merkezimiz ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Yöneticilerinden oluşan bir heyet 24 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kırım Tatar kültürünü yaşatmayı amaçlayan ansamblimiz halk danslarımızı öğrenmek isteyen herkesi bu keyifli çalışmalara katılmaya davet ediyor.

Derneğimizin faaliyetlerini genişleterek sürdürebilmesi amacıyla “Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi" tarafından organize edilen “Güz Kermesi” kapsamında yapılan çekilişte kazanan numaralar belli oldu.