•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Önceki Dönem Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Tuncer Kalkay, 7 Kırım Tatarına verilen 110 yıl hapis cezası vesilesı ile Rusya'nın Ķırım'daki sistematik baskılarının hedeflerini TUM1HABER.com 'a verdiği röportajda anlattı.

Derneğimiz aktif üyelerinden olup Kırım konusunda da çalışmaları bulunan Yazar Hüseyin Albayrak 19 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir.

Derneğimiz Genel Merkez Önceki Dönem Gençlik Komisyonu Başkanlarından ve Yönetim Kurulu Üyelerinden olan Ahmet Gökdemir’in babası Kadir Gökdemir vefat etmiştir.

Derneğimiz, Kırım’daki sözde yargılamalarla 16 Eylül 2020 tarihinde “Bahçesaray Grubu” olarak bilinen Yedi Kırım Tatarına sözde mahkemece verilen cezalar hakkında 17 Eylül 2020 tarihli bir bildiri yayınladı.

Derneğimiz Kırım’daki sözde yargılamalar hakkında 14 Eylül 2020 tarihinde bir bildiri yayınladı.

İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz Kurucu Başkan Yardımcısı  Zekeriya Başarslan’ın annesi Fahriye Başarslan 1 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir.

Derneğimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Derneğimiz Genel Merkezi tarafından; "23 Ağustos Ukrayna Bayrak Günü" ve "24 Ağustos, Ukrayna Bağımsızlık Günü" vesilesi ile 24 Ağustos 2020 tarihinde bir tebrik mesajı yayınlandı.

Genel Başkan Yardımcımız Ömer Özel ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Emel Sezginer’in babaları Erdoğan Özel Ankara’da tedavi görmekte olduğu hastanede 12 Ağustos 2020 tarihinde vefat etti.

Kıymetli dostlarımız!

Kardeşlerimizle dayanışmamızı arttırmak, geçmişlerimize dua etmek, atalarımızın ve dedelerimizin ruhlarını şad etmek için kurbanlarımızı Vatanımız Kırım’da kesme çalışmamız bu yıl da başarıyla sona erdi.