•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Avrasya Yazarlar Birliği, Bengü Yayıncılık ve Kırım Vakfı’ın katkılarıyla 30 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da Kırım Tatar şairi Şakir Selim’in doğumunun 80. yıl dönümüne özel etkinlik düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 39. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 28 Kasım 2022 tarihinde Ankara'da kutlama töreni yapıldı.

Holodomor Kurbanları, soykırımın 90. yıl dönümünde 26 Kasım 2022 tarihinde Ankara’daki Ukrayna Parkı’nda “Bir Hatıra Mumu Yak” etkinliği ile anıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Avrasya Yazarlar Birliği ve Kırım Vakfı’mızın birlikte düzenlediği “DOĞUMUNUN 80.YILINDA KIRIM TATAR ŞAİRİ ŞAKİR SELİM'İ ANMA TOPLANTISI ve KİTAP TANITIMI” 30 Kasım 2022 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Ukrayna’da 1932- 1933 yılları arasında Sovyetler Birliği merkezi yönetimi tarafından tabi tutulduğu suni açlık ile öldürülen ve her yıl Kasım ayının son Cumartesi günü anılan “Holodomor Kurbanları” hakkında Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 26 Kasım 2022 tarihinde bir basın bildirisi yayınlandı.

Muhtelif görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gelen Azerbaycan Yükseliş Partisi heyeti 25 Kasım 2022 tarihinde Derneğimiz Genel Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde “Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu” adını taşıyan parkın açılışı 23 Kasım 2022 tarihinde törenle yapıldı.

Kırıkkale Üniversitesi’nde 23 Kasım 2022 tarihinde “Kırım’ın İşgalinin Kırım Türklerine ve Türkiye’ye Etkileri” konulu bir panel düzenlendi.

İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz Kurucu Başkanı Turgut Güngez’in Babası Şefkati Güngez 22 Kasım 2022 tarihinde vefat etmiştir.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi ve KTMM Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gayana Yüksel Eskişehir’de düzenlenen Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun toplantısı esnasında 19 Kasım 2022 tarihinde Rusya Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmeler ve Kırım Tatarlarının duruma hakkında basına yönelik bir açıklama yapmıştır.

Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Eskişehir’de yapmış olduğu çalıştayda şu kararları almıştır:

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu istişare toplantısı 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Eskişehir’de yapıldı. Toplantıda Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonrasında yaşanan gelişmeler ve Rusya genelinde ilân edilen seferberlik sonrasında işgal altındaki Vatan Kırım’daki son durumu hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.