Biz, yaptığımız bütün faaliyetlerimizle Kırım Tatarlarının yok olmaya yüz tutan kültür, dil, edebiyat ve diğer bütün değerlerinin yok olmaması, korunması, gelişmesi için çalışıyoruz.
Biz, Kırım’da hastalıklarla boğuşan yaşlı, kimsesiz ve çocuklarımızın tedavisi için elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz.
Biz, millî kütüphanelerimizin zenginleşmesi için birer kültür ve bilgi kaynağı olması için destek oluyoruz.
Biz, Kırım’daki çocuklarımızın ancak yüzde onunun gidebildiği Millî Mekteplerimizin çağdaş eğitim yuvaları olması ve kaliteli eğitim verebilmesi için çalışıyoruz.
Biz, 18 Mayıs 1944 tarihinde büyük bir soykırıma uğrayarak nüfusunun yarısını sürgünde kaybeden milletimizin tekrar vatanına geri dönüp yerleşmesi, iş kurması, kurumsallaşması için destekler veriyoruz.
Biz, millî kültürümüzün, dilimizin zenginleşmesi için yarışmalar, şiir-edebiyat günleri, Kırım Tatar müziği çalışmaları düzenliyor; dergi ve kitap basımına destekler veriyoruz.
Biz, yükseköğrenim için Kırım’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerimize maddî-manevi her türlü desteği veriyoruz.
Biz, Kırım Tatarlarının en üst temsil organı Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Kırım Tatar Millî Meclisi’nin ilkeleri doğrultusunda çalışıyoruz.
Biz, amaçlarımızı hayata geçirme konusunda yapılacakları projelendiriyor, hem öz kaynak hem de diğer kaynakları rasyonel kullanıyoruz.
Yani biz, Kırım ve Kırım Tatarlarının yok olmaması, geleceklerini kurmaları için çalışıyoruz.