• Derneğimiz Genel Başkan Vekili Av. Namık Kemal Bayar BengüTürk TV'de 9 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan "Türk Dünyasında Bu Hafta” programına katılarak Kırım'da yaşanan olaylar hakkında bilgilendirme yaptı.

51474594 399104487489428 1359422926608138240 n

Kırım Türklerinin kökenleri hakkında bilgilendirme yaparak demecine başlayan Bayar, Kırım Tatarlarının tarihi, 1783 işgalinden 18 Mayıs 1944 tarihinde yaşanan Büyük Sürgüne kadar geçen dönem hakkında tarihi süreci kısaca anlatarak bugün yaşanmakta olan Ukrayna-Rusya arasındaki kriz ve Kırım'ın işgaline karşı Kırım Tatarlarının tutumu ve işgale neden direnildiği konusunda açıklamalarda bulundu.

51577613 2050388345051162 5673188899325739008 n

Vatan Kırım'da Rusya Federasyonunun işgalinden sonra başlayan ve halen devam etmekte olan Kırım Tatarlarına karşı baskılara da değinen Bayar, Rusya'nın amacının Kırım'ı Tatarsızlaştırmak olduğunun altını çizdi.

51638562 2373388756228487 3912445293731250176 n

Kırım'ın işgali sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin tutumu hakkında da açıklamalar yapan Bayar, Türkiye'nin siyasi ve diplomatik alanda Ukrayna ve Kırım Tatarlarına verdiği desteğe teşekkür etti.

51616537 2106542402970364 3823091746133245952 n

Program 9 Şubat 2019 tarihinde 16.20 ve 21.30 saatlerinde olmak üzere iki kez yayınlandı.

51735340 2349509575295854 949537571732455424 n