•  Kırım Tatar Halk Oyunları Topluluğu “Cıyın Ansambli” Ankara’da  Kuruldu

Derneğimiz bünyesinde Ankara’da kurulan Kırım Tatar Halk Oyunları Topluluğu “Cıyın Ansambli” her yaştan dans meraklısını bekliyor.

1425751448261

Diaspora’da kültürü yaşatmak, güçlü bir dans ekibi kurmak ve gelecek kuşaklara Kırım Tatar Dans Kültürü’nü en doğru şekliyle aktarmak amacıyla çalışmalar bir süredir devam etmekteydi. Bu çalışmaların neticesinde bir topluluk oluşturma kararı verildi ve “Cıyın Ansambli” adıyla Kırım Tatar Halk Oyunları Topluluğu kuruldu.

Genel Merkezimiz bünyesinde daha önce amatör olarak çalışan halk oyunları ekibi çalışmalarını şimdi daha kurumsal bir yapı çerçevesinde ve profesyonel olarak deneyimli hocalar eşliğinde Meryem Kadirova gözetmenliğinde sürdürecek.

Zengin Kırım Tatar kültürünü diasporada tanıtmayı, nazik Kırım Tatar oyunlarını usulünce öğrenmeyi ve öğretmeyi amaçlayan topluluk artık yeni oyunlar ve koreografilerle seyirci karşısında olacak.

Sosyal medyada da bir sayfa açarak kurulduğunu ilan eden “Cıyın Ansambli” Facebook sayfasında yaptığı açıklamada Vatan Kırım dışında Kırım Tatar kültür ve medeniyetini herkese tanıtmak istediklerini vurgulayarak, "Bizlerle dans etmek, güzel halk oyunlarımızı bizimle oynamak isteyenler böyle buyursun! Topluluğumuzu Kırım Tatar kültürünü ve medeniyetini, vatan Kırım dışında da yaşatmak ve herkese tanıtmak maksadı ile kurduk. Yaş gruplarına göre açtığımız gruplarımızda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlgilenen, dans etmek isteyen, kız-erkek, genç-yaşlı, amatör-deneyimli herkesi aramıza bekliyoruz!" duyurusunda bulundu.

Ayrıntılı bilgi edinmek ve kayıt yaptırmak isteyenler Kırım Derneği Genel Merkezi ile iletişime geçebilir.

Cıyın Ansambli Kırım Tatar Halk Oyunları Topluluğu Facebook adresi için  “facebook.com/ciyinansambli”

Ayrıntılı bilgi için :

Kırım Derneği Genel Merkezi Meşrutiyet Cad., 20/14, Çankaya – Ankara