•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Vatan Kırım’a Umut Kermesi

    Derneğimiz Gebze Şubesi 12-15  Aralık 2015 tarihleri arasında bir Kermes düzenledi. Gebze Tatar Camii’nde (Yeni Camii) 12 Aralık Cumartesi günü başlayan “Vatan Kırım’a Umut Kermesi”nin açılışında vatan uğrunda şehit olanlar ve öncelikle 18 Mayıs 1944’te sürgün esnasında hayatlarını kaybedenler için dua edildi.

         

    “İstiklâl Marşı” ve Ant Etkenmen”in okunmasının ardından kermes açılışı yapıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek kermese katılan misafirlerin ilgisi görülmeye değerdi. Kermes açılışına CHP Kocaeli Miletvekili Tahsin Tarhan, Gebzeli siyasî parti  temsilcileri, Belediye Meclis üyelerinin yanısıra Sakarya Kırım Derneği Başkanı Şevket Öndüç ve yönetim kurulu üyeleri, Derneğimiz İstanbul Şube Başkanı Celal İçten ve yönetim kurulu üyeleri, Yalova Şube Başkanı Zeki Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın, Basın mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

            

    15 Aralık 2015 Salı gününe kadar devam eden kermesin geliri ile Kırım’ın barışçıl ablukasına destek olunacak. Ayrıca Kırım’da işgalci Rusya yönetiminin hapsettiği Ahdem Çiğgöz’ün ailesine de ulaştırılacak.

        

    Şube Başkanı Şerife Orak daha önce kermes hakkında QHA muhabirine yaptığı açıklamada asıl amacın Kırım’da yaşanan sorunları ve Kırım’ın barışçıl ablukasını daha çok insana duyurmak olduğunu vurgulayarak, "Bizler de karınca kararınca elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan burada kermesin geliri değil, Kırım’daki eylemi, ablukayı daha çok insana duyurabilmek, dile getirmek. Dünyadaki başka olaylar nedeniyle malesef Kırım her zaman ikinci planda kalıyor ve Kırım’da herkes istediğini yapabilme cesaretine sahip" şeklinde konuşmuştu.

         

    Kermesi her yıl düzenlediklerini kaydeden Orak, daha önceki kermeslerin gelirinin “Kırım’da Bir Çocuk Okut Kampanyası” çerçevesinde Kırım’daki çocukların eğitiminde değerlendirildiğini belirterek şunları söylemişti: "Kermesimizin gelirini Kırım’da Bir Çocuk Okut Kampanyası’na bağışlıyorduk. Dernek olarak da bireysel olarak da Kırım’da okuttuğumuz çocuklar vardı. Fakat bu şartlar altında Kırım’da Bir Çocuk Okut Kampanyası sekteye uğradığı için biz erişebildiğimiz çocuklara destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl ise biliyorsunuz, 20 Eylül’den bu yana Herson sınırında bir eylem başlatıldı (Kırım’ın barışçıl ablukası). Bizler de Kırım için zaten hiçbir zaman umudumuz yitirmiyoruz ama yine de gelinen nokta oldukça can sıkıcı olduğu için Herson’da ve Çongar kapısındaki eyleme bir destek olması amacıyla bu yıl kermesin gelirini oraya aktarmayı planlıyoruz."

         

    Kermeste akla gelen herşey vardı. Kırım’dan gelen ürünlerin yanısıra bebek yelekleri, atkı ve şapkalar, el örgüleri dahil yiyecekten tutun da kıyafete, el işlerine kadar aklınıza gelebilecek her şey.

         

    Kermes’in yıldızı “Umut çiçekleri” ise Kırım’ın özgürlüğüne kavuşması dileği ile yapıldı. İnsanlar tıpkı dilek fenerinde olduğu gibi umut çiçeklerini alarak dilek tuttular.

     

    Kermesi teşkil edenlerin de umutları vardı elbette. Umutlar tükenmesin, dilekler bitmesin diyen teşkil komitesi “Karıncanın ateşi söndürmek için ağzında su taşımasını unutmayalım ve umutlarımızı tüketmeyelim” diyorlar ve sözlerini şöyle sürdürüyorlar “Tam umutların bitmesi aşamasında çıktı “KIRIM’IN UMUT ÇİÇEKLERİ”..! Biz KIRIM’ın umut çiçekleri ile Kırım için dilek tuttuk. Kırım Rus işgalinden kurtulsun, özgür ve bağımsız olsun, Putin’in Tatarlara ve Türkmenlere zulmü bitsin.”

     Fotoğraflar : Recep ORA

    Pin It