• Derneğimizin gelenekselleşen etkinliği “Kırım Tatar Kültür ve Sanat Akşamları”nın 11 Aralık 2015 Cuma günü düzenlenecek programında bir kez daha şiir ve müzik birarada olacak. Saat 19.00’da Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Gençlik Komisyonumuzun Kırım Tatar Edebiyatı’nın seçkin eserlerinden örnekler sunacağı programın bu ayki konuğu Bünyamin Aksungur olacak.

TRT İstanbul Televizyonu’nda yapımcı-yönetmen olarak görev yapan Aksungur aynı zamanda Türk Dünyası Müzikleri konusunda bir uzman. TÜRKSES isimli topluluğun kurucusu da olan konuğumuz Türk dünyası müzikleri üzerine yaptığı araştırmalar ve verdiği konferanslarla tanınıyor. Değerli konuğumuz bu kez Kırım Tatar yırları ile Türk Dünyası’nda seslendirilen ezgilerin benzerliklerini anlatarak sesi ve sazıyla bizlere sunacağı karşılaştırmalı bir programla aramızda olacak.