•   Ankara’da Çorum Günleri’nde Kırım Standı Açılacak

Başkentimiz Ankara’da her ay değişik kentlerin tanıtım günleri düzenlenmekte. Ekim ayının konuğu Çorum olacak. 15 Ekim Perşembe günü başlayacak olan Çorum günlerinde misafirler Kırım Tatar kültürünü de tanıma fırsatı bulacaklar.

15 – 18 Ekim günlerinde düzenlenen etkinlikte Derneğimiz Sungurlu Şubesi bir stand açma hazırlığında. Günlerdir hummalı bir çalışma içerisindeki şube yetkilileri herkesi bu etkinliğe davet ediyor.

Katılımcı şehirlerin kültürünün, tarihinin, gelenek ve göreneklerinin tanınmasını sağlayan; şehirlerin turizm ve ekonomilerinin canlanması amacıyla yapılan etkinlikler büyük ilgi görüyor. Çorum günlerinde de misafirler Çorum ile birlikte Kırım Tatarlarının yoğunlukla yaşadığı Sungurlu’da kurulu derneğimiz aracılığıyla Kırım Tatar kültürünü, yemeklerini, geleneklerini ve adetlerini de tanıma imkanı bulacaklar. Açılacak olan standta Kırım’ı tanıtan kitaplar, Kırım el sanatlarının en güzel örneklerini barındıran hediyelik eşyalar ve Kırım mutfağının seçkin tatları misafirlerle buluşacak. Çibörek, Tataraş ve Kırım Baklavası satışının yapılacağı standta son hazırlıklar tamamlandı.

Şube Başkanımız Adil Uzar  QHA’na yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: "Çorum’un Sungurlu ilçesi Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Alaca ve diğer ilçelere bağlı köylerimiz de düşünüldüğünde bu bölgede hatırı sayılır bir Kırım Tatar nüfusu yaşamakta. Ankara’da düzenlenen Çorum Günleri’nde biz Sungurlu Kırım Türkleri Derneği olarak 150 metrekarelik bir çadırda stand açarak millî kültürümüzü tanıtacağız. Bu etkinlikleri her yıl yüzbinlerce insan ziyaret ediyor. Standımızı ziyaret eden insanlar hem millî aşlarımızın tadına bakacaklar, hem de Rus işgali altında yaşayan vatanımızın sıkıntılarını, çekilenleri bizlerden dinleyerek bilgi alacaklar. Sungurlu’da başta hanımlarımız olmak üzere bütün üyelerimiz bu etkinlikte Kırım Tatarlarını en iyi şekilde temsil etmek için seferber oldu. Aşlarımızın yanısıra Kırım’ı ve Kırım Tatarlarını tanıtacak kitaplar, süs eşyaları ve pek çok malzeme de standımızda sergilenecek. Başta Ankara’da yaşayan Kırım Tatarları olmak üzere bütün Ankaralıları 15-18 Ekim tarihleri arasında standımıza davet ediyoruz." dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik 15 Ekim 2015 Perşembe günü başlayacak ve 18 Ekim 2015 Pazar günü akşam saatlerinde sona erecek. Katılımcılar etkinlik alanına ücretsiz olarak girebilecekler.