•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatarca’nın yaşatılması, Kırım Tatar dil ve kültürünün korunması için Türkiye’de ikinci kez düzenlenen “Kırım Tatarca Dil Olimpiyatı” 28 Mart 2015 Cumartesi  günü derneğimizde gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan Kırım Tatar gençlerinin ilgisi son derece mutluluk verici idi. Jüri oylama yaparken gerçekten çok zorlandı.

     

     

    Ankara, Eskişehir, Polatlı, Kırıkkale ve Nogay Derneği’nden yoğun ilgi alan olimpiyatımız yazılı ve sözlü iki kategoride gerçekleştirildi.  Katılımcı gençlerimiz ilk bölümde jüri tarafından belirlenen konulardan birini seçerek bir saatlik süre içerisinde duygularını kağıda döktüler. Kırım Tatarca olarak yazılan kompozisyonlar jüri üyelerini çok etkiledi.

     

     

    Gramerden ziyade ifade ve anlatım biçiminin ustalığının değerlendirildiği bölümde son derece başarılı olan gençlerimiz yarım saatlik bir aranın ardından sözlü sınava tabi tutuldular. Teker teker girdikleri sınavda okudukları şiirler, genel konularda anlatımları, ifadeli metin değerlendirmeleri ve özellikle Eskişehir’den gelen gençlerimizin Kırım’da unutulmaya yüz tutan çınlarımızı seslendirme biçimleri jüriyi çok etkiledi.

     

     

    “Kırım Tatarca Dil Olimpiyatı” sonuçları aynı gün akşam saatlerinde Derneğimizde yapılan edebiyat akşamından önce gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Bütün katılımcılara birer teşekkür belgesinin verildiği akşam herkes için renkli görüntülere sahne oldu. 1’nciliği Murat Bekdemir’in kazandığı olimpiyatta 2’nci ve 3’ncülük ödülleri paylaşıldı. 2’nciliği Kadriye Güney ve Hale Dizer paylaşırken Büşra Ergin ve  Mehmet Büyük 3’ncü oldular.

     

     

    Geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk olimpiyata katılan gençlerimiz de ödüllerini aynı akşam aldılar. İlk “Kırım Tatarca Dil Olimpiyatı”nda ödül kazanan gençlerimizin ödülleri aslında Bir Kırım seyahati olacaktı. Ancak son bir yıl içerisinde yaşanan gelişmeler sebebiyle bu gerçekleştirilemedi. 

     

    Pin It