•

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde "Tarihi ve Kültürü ile Kırım Günleri’’nin  2. Gününde Kırım Tatarlarının tarihi ve işgalin 1.yılı konuşuldu.  Etkinliğe Genel Başkan Yardımcımız Av. Namık Kemal Bayar katılarak Kırım Tatar tarihinin önemli dönüm noktaları hakkında genel bir bilgi verdikten sonra, 2014 senesinin Şubat ayında başlayan işgal sonrası oluşan durumu ve derneğimizin işgal karşısındaki tepkilerini anlattı. Ankara Tıp Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen konferansın devam eden kısmında Genel Başkan Yardımcımız Av.Namık Kemal Bayar’ı sunumunun ardından toplantı soru ve cevaplar ile devam etti.

Ankara Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra ilgili vatandaşlarında katıldığı etkinlikler 23-24-25 Şubat tarihlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde organize edildi. Genel Başkan Yardımcımız Sn. Bayar’ın yanı sıra bu programa; 23 Şubat Pazartesi, saat 14:00’da Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Alp “Tarihte ve Günümüzde Kırım” başlıklı sunumuyla katıldı. 25 Şubat Çarşamba, saat 16:00’da Doç. Dr. İbrahim Keleş “Çağdaş Bir Türk ve İslam Düşünürü: İsmail Bey Gaspıralı” başlıklı sunumuyla ilgilinenlerle buluşacak. Bu toplantıda, daha öncekiler gibi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesi’nde organize edilecektir. İlgilenenlere duyurulur.