•  Kurbanlarını vekalet yoluyla Kırım’da kestirmek isteyen hayırseverlerin 2014 yılına ait kurban bağışları Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a ulaştırılmıştır.

Kırım Müslümanları Dini İdaresi (Kırım Müftülüğü) ile birlikte düzenlediğimiz 2014 yılı kurban kesimleri, dinimiz esaslarına uygun olarak yapılarak Kırım’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Kesilen kurbanların derilerinden sağlanan meblağ, Kırım Müslümanları Dini İdaresi’ne teslim edilmiştir. Kurban organizasyonu sonucu artan meblağ ise Kırım Tatar Milli Meclisi’ne teslim edilecektir.

Tedarik edilen kurbanlıklar bayramın ilk üç gününde Kezlev (Gözleve), Kurman, Seyitler ve Yedikuyu-Kerç bölgelerinde dinimiz esaslarına uygun olarak kesilmiştir. 196 hisseye tekabül eden 28 büyükbaş ve 53 küçükbaş olmak üzere  249 kurbanlığın toplam canlı ağırlığı 14.690 kg olup, büyükbaşların ortalama canlı ağırlığı 430 kg, küçükbaşların ise ortalama canlı ağırlığı 45 kg olarak hesaplanmıştır.  Kesim sonucunda yaklaşık 7.400 kg kemikli et elde edilmiştir.

Hazırlanan paketlerden bir bölümü Kırım Müftülüğünün organizasyonunda, yukarıda adı geçen Kırım’ın dört bölgesinde,  Müftülük temsilcileri tarafından belirlenen  köylerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır, bir bölümü ise Derneğimiz görevlileri refakatinde değişik bölgelerde (Akmescit şehir merkezi ve civar mahalleleri; Karasubazar) dağıtılmıştır. Ayrıca Seyitler’de bayramın ikinci günü düzenlenen Bayram Şenliği’ne katılan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bini aşkın davetliye verilen yemek için de bir büyükbaş kurbanın eti teslim edilmiştir.

Allah’ın kabul etmesi dileklerimizle, kurban bağışlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza, yardımların zamanında ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayan Kırım Müslümanları Müftülüğü’ne ve organizasyonda görev alan Genel Merkez hadimlerimize şükranlarımızı sunarız.

Kurban bağışlarını yapan yardımseverlerin listesi alfabetik sıraya göre aşağıda olup, bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ederiz.

Not: Kurban kesimleri video çekimleri ile tespit edilmiş olup, Derneğimiz Merkezinden temin edilebilecek ya da e-posta adreslerini, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  adresimize bildirenlere gönderilecektir.

ADNAN KAMIŞLI

ASUMAN YILMAZ

MURAD BAVBEK

AYDIN SEYMEN

Derneğimiz, Bakanlar Kurulu'nun 21.12.1992 tarih ve 92/3924 sayılı Kararı ile kamu yararına çalışan derneklerden sayılmış olup bu karar 15 Ocak 1993 tarih ve 21466 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.