•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatarlarının yolbaşçısı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’ndan sonra Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubar’a da Kırım’a giriş yasağının getirilmesinin hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti ile 7 Temmuz 2014 tarihinde Ankara’ya ani bir ziyarette bulunan Kırımoğlu ve Çubar; Kırım’a giriş yasakları, Kırım’da yaşanan son gelişmeler ve Ukrayna’daki durum hakkında görüş alışverişinde bulundular.

    Görüşmelerde Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile ortaklık antlaşmasını imzalaması sonrası işbirliği imkanlarının daha da artacağı, ilhaktan çok önce Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine yerleşen Kırım Tatarlarının durumu, halen sürgün bölgelerinde yaşayan Kırım Tatarlarının sorunları, Türkiye’nin Kırım ve Ukrayna’da yürütebileceği projeler ve Kırım Tatarlarına destekleri konuları ele alındı. Kırımoğlu ve Çubar, Türkiye tarafının ilhak nedeni ile durdurmak zorunda kaldığı kalkınma yardımlarının devamının yollarının aranması, benzer yardım programlarının Ukrayna’ya ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayan Kırım Tatarlarına yönelik olarak başlatılmasının önemine değindiler.

    Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı’nın da bulunduğu heyet iftar yemeğinin ardından Derneğimiz Genel Merkezi heyeti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kırım Tatar asıllı Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Derneğimiz Genel Merkezi’nce başlatılan Ramazan yardımları, gıda paketleri, fitre zekat kampanyalarının önemine değinildi ve kurban bayramında da Kırım’da kurban kesimi konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı. Ayrıca, Kırım’da artan ekonomik sıkıntılar nedeni ile gıda yardımı kampanyası çeşitli boyutları ile yeniden görüşüldü Derneğimizin Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yapabileceği çalışmalar masaya yatırıldı.

    Genel Merkez heyetimiz ile ilgili görüşmelerini ertesi gün de sürdüren Mustafa A. Kırımoğlu, Refat Çubar ve Aslan Ömer Kırımlı, 8 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye’den ayrıldı. İstanbul Atatürk Havalimanındaki aktarmalar sırasındaki zamanlarda da İstanbul şubemiz yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. 

    Pin It