•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • 17 Haziran 2014 tarihinde Kırıkkale’de  Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi’nin yeniden kurulmasına yönelik tanışma, istişare ve durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Mükremin Şahin, Ömer Özel, Mustafa Şahin ve Şükrü Aktaran  ile Kırıkkale ilinde yaşayan yirmi civarında Kırımlı ve Kırım sevdalısı vatandaşımız katılmıştır.

    Tanışmanın ardından, Recep İçin söz alarak Kırıkkale’de geçmişte gerçekleştirilen faaliyetler, halen sürmekte olan dernek ve teşkilatlanma çalışmaları, ildeki Kırım Tatar potansiyeli hakkında genel bilgiler vermiştir.

    Daha sonra Genel Merkez Başkan Vekili Mükremin Şahin kamu yararına bir dernek olarak bütün Türkiye’de teşkilatlanmış bulunan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yapısı ve işleyişi, genel prensipleri, Genel Merkez ve Şubeler arası ilişkiler, Türkiye’deki Kırım Tatarlarının potansiyeli ve bu kütlenin güçlü bir biçimde teşkilatlanarak Kırım davasında aktif rol almasının önemi ve  ileriye dönük hedeflerimiz üzerine görüş ve düşüncelerini açıklamıştır.

    Bu konuşmalar sırasında ve sonrasında toplantı katılımcıları, Kırıkkale Şubesi’nin yeniden kurulmasına ilişkin düşünce ve görüşlerini ifade etmişlerdir. Geçmişteki tecrübeleri ve güçlükleri dikkate alarak, derneğin ne şekilde yapılanması gerektiği ve nasıl sürdürülebilir kılınacağı konuları ele alınmıştır.

    Toplantı sonunda, dernek kuruluşu çalışmalarının sonraki adımı olarak, daha geniş katılımcı kütlesiyle 24 Haziran 2014 tarihinde ikinci bir toplantının düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

    Toplantıdan sonra, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kırıkkale’nin Sulubük Köyü’ne giderek, Kırım gönüllüsü olarak yıllardır hizmet veren Numan Abimizi ve ailesini ziyaret etmişlerdir. Hastalığından ötürü halen tedavi görmekte olan Numan Abimize Allah’tan acil şifalar dileriz.

             

    Pin It