•

Teşkilat Reisi Safure QACAMETOVA ile birlikte teşkilat azalarından Şevket YUNUSOV, Sultaniye QARAQADI, Remziye AMETŞAYEVA, Vade ŞERFEDİNOVA ve Zöre PİNKA’ nın hazır bulunduğu toplantıda Derneğimiz Genel Merkezi Tuncer KALKAY başkanlığındaki üyelerimiz tarafından temsil edildi.

Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantıda Milli Mekteplerimizdeki eğitim meselelerinin yanısıra umumi olarak Kırım Tatar gençlerinin eğitim dönemlerinde yaşadıkları güçlüklerden söz edildi. Maarifçi Teşkilatı ile Genel Merkezimizin bugüne kadar yapmış olduğu ortak çalışmaların öneminin dile getirildiği görüşme esnasında bu çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi. Bu arada teşkilatın “Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışması”na verdiği değer özellikle belirtildi. Teşkilat Yöneticileri yarışmanın ilanının daha geniş kapsamlı olabilmesi için Millî Mekteplerle birlikte “Tasil” gazete ve dergisinde de duyuracaklarını ifade ettiler. Genel Başkanımız Tuncer KALKAY ve Maarifçi Teşkilatı Reisi Safure KACAMETOVA toplantı sonrasında Kırım Devlet  Televizyonu’na verdikleri demeçlerinde görüşmenin sonuçlarından söz ederlerken Genel Sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR “Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat yarışması” hakkındaki bilgileri paylaştı.