•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genel Merkezi Ankara'da bulunan Türk Hukuk Enstitüsü'nün iftar programı Ukrayna'nın Herson şehrinde gerçekleştirildi. Herson'daki Kırım Tatar mahallesinde düzenlenen iftar programına yoğun bir katılım oldu.

    THE2

    Ramazan Bayramı'na kadar çeşitli iftar programları düzenlemek ve Türkiye'den toplanan fitre, zekat ve diğer hayır yardımlarını bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Herson'da bulunan Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin iftar programı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Türk Hukuk Enstitüsü, iki yıldır bölgede yaptığımız iftar programlarına destek veriyor. Enstitünün geçen yılki iftarını Novoaleksiyevka'da gerçekleştirmiştik. Bu yıl Kırım Tatar Millî Meclisi'nin isteği üzerine Herson merkezindeki Kırım Tatar mahallesinde düzenledik.
     
     THE3
     
    Önceden programlanarak hazırlıkları yapılan iftar programı maalesef 20 aylık Bilal bebeğimizin acısına denk geldi. Zatürre teşhisisi ile Kırım’dan Odesa'ya tedavi için götürülen Bilal balamızın sabah ölüm haberi geldi. Bebeğimizin cenazesi, Kırım’da,Türkiye’de, Herson’da ve Odesa’da yaşayan Kırım Tatarlarının İftar yemeğinde bir arada olmasına ve bütün cemaatin çok değişik duygular yaşamasına vesile oldu. Taziye evine dönüşen iftar programının yapıldığı ev Kırım Tatarlarının bu özel günlerde kadınıyla erkeğiyle nasıl bir dayanışma içersinde olduğunu, camisi hatta mescidi olmayan bir mahallede bile nasıl organize olabildiklerini bizlere güzel bir örnek olarak gösterdi.
    Yeni dostluklara da vesile olan bu iftar programına sebep olanlardan Allah razı olsun. Türk Hukuk Enstitüsü yönetimine ve üyelerine destekleri için teşekkür ediyoruz." dedi.
     
    THE5      THE4
      
    Fotoğraf: Nedim Ergün Kırımlı 

     

    Pin It