• Altındağ Belediyesinin “Hamamönü Söyleşileri” etkinliği kapsamında 24 Şubat 2011 tarihinde Derneğimiz tarafından Noman Çelebi Cihan’ı Anma toplantısı tertip edildi.

23 Şubat 1918 tarihinde Bolşevikler tarafından şehit edilen Noman Çelebi Cihan, Şehadetinin 93. Yıldönümü vesilesiyle Hamamönü içerisindeki tarihi Kabakçı Konağında tertip edilen anma toplantısında anıldı. Toplantı, Noman Çelebi Cihan’ın yazdığı “Ant Etkenmen”in şiir Sebilya Fezazi tarafından okunmasının ardından, Kırım Tatar Milli Marşı olarak kabul edilen bestesi de söylendi.
    Yönetim Kurulu Üyemiz Oya Deniz Çongar’ın açış konuşmasının ardından Noman Çelebi Cihan’ın hayatı, Genel Sekreterimiz Tuncer Kalkay tarafından anlatıldı. Gençlik komisyonumuz tarafından, Çelebi Cihan’ın fotoğraflarıyla, slayt şeklinde hazırlanan sunumlar toplantı boyunca projeksiyon ile perdeden yansıtıldı.
    Anma toplantısına katılan Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablay, okuduğu dualardan sonra, Çelebi Cihan zamanında yaşanan milli ruhun halen canlı olduğunu, Çelebi Cihan’ın evlatları olarak Kırım’dan asla vazgeçmeyeceklerini ve Kırım’ın gerçek sahibinin Kırım Tatarları olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Müftü Yardımcısı Ayder İsmail ise okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından Noman Çelebi Cihan ruhuna dualar etti.
    Toplantıda Genel Merkez gençlik Komisyonu tarafından hazırlanan Çelebi Cihan’ı anlatan bröşürlerde katılımcılara takdim edildi. Toplantı, Amdi Giraybay’ın, Noman Çelebi Cihan’a atfen yazdığı “Ant Etkenmen Aytaman” şiirinin Safiye Olgun tarafından okunması ile sona erdi.
    Anma toplantısında, Noman Çelebi Cihan aşağıdaki dizelerle de vurgulandı.
    Güçlü milli duyguları ile kudretli bir yazar ve şair olan,
    Bunun en güzel örneğini Kırım Milli Marşı olarak kabul edilen “Ant Etkenmen”de dile getiren,
    Cesur, fedakar ve imanlı bir şekilde Vatan Kırım mücadelesinde; derin izler bırakan,
    Kendini vatanına kurban eden, antlı kurban,
    Kırım Müslümanları Müftüsü, Kırım Müslümanları Merkezi İcra Komitesi Başkanı,
    Kırım Milli Hükümeti Başkanı,
    Kırım Tatarlarının Milli Kahramanı,
    Noman Çelebi Cihan,
    Kırım Tatarlarının vatan mücadelesinde yol göstermeye, ışık olmaya devam ediyor.