•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Devlet Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Rektörü Fevzi Yakubov 4 ile 6 Nisan 2011 tarihleri arasında Üniversitesine destek aramak için Ankara’ya geldi. Derneğimiz Genel Merkezinin misafiri olarak Ankara’ya gelen Fevzi Yakubov 5 Nisan 2011 tarihinde TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altıntaş’ı makamında ziyaret etti.

    Ziyarette, Kırım Devlet Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’nin sorunlarının çözümüne destek aradıklarını, 7 Fakültesi ile 24 ihtisas alanında 500 öğretim üyesi ile 7000 öğrenciye hizmet veren Üniversitenin en büyük probleminin bir öğrenci yurduna sahip olmamasını ifade eden Fevzi Yakubov, bu yönde TOBB Üniversitesi ile birlikte proje yürütmek istediklerini belirtti. TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, konuya olumlu yaklaştıklarını, bu yöndeki çalışmalara katkı sağlamak istediklerini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. TOBB üniversitesindeki ziyaretini tamamladıktan sonra Derneğimiz Genel Merkezine teşrif eden Fevzi Yakubov, yaptığı görüşme hakkında bilgi vererek Üniversitesinin kaliteli bir eğitim verdiğini, Ancak Üniversitenin öğrenci yurduna sahip olmaması nedeniyle de başka ülkelerden öğrenci kabul edemediklerini, bunun da potansiyel bir gelir kaynağının kullanılamamasına yol açtığını, bu problemi aştıkları taktirde hem eğitim kalitelerinin daha da artması hem de tercih edilir bir Üniversite olmalarının sağlanılacağını belirtti.

    Genel Merkez Yöneticileri, Kırım Devlet Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, Üniversitenin Kırım Tatarlarının diline, kültürüne, sosyal hayatına, eğitimine yaptıkları katkının farkında olduklarını ve Üniversitenin yüklendiği misyon nedeniyle de her türlü takdire şayan olduğunu belirterek, Üniversite ile işbirliği yapmanın da Derneğin en önemli fonksiyonları arasında yer aldığını ifade ettiler.

    Bununla birlikte Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa A. Kırımoğlu’nun Ocak 2011 ayında Ankara’da Türkiye Devleti yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmelere eşlik ettiklerini, Üniversitenin yurt problemi ile ilgili konunun Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e aktarıldığını bu konuda da Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımcı olması yönünde niyetlerine şahit olunduğu ve konunun takip edildiği Genel Merkez yöneticileri tarafından ifade edildi. Temaslarını tamamlayan Fevzi Yakubov 6 Nisan 2011 tarihinde Kırım’a dönmek üzere Ankara’dan ayrıldı.

    Pin It