•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Abdullah Latif Zade ve Seyran Süleyman Şiir Akşamı Hamamönü Kabakçı Konağında Yapıldı.

    Altındağ Belediyesi ile Derneğimiz Genel Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kırım Edebiyat ve Şiir Günleri “ etkinliğinin Nisan ayına ait bölümünde; ünlü Kırım Tatar şairleri Abdullah Latif Zade ve Seyran Süleyman’a atfedilen şiir akşamı Ankara’da Hamamönü Kabakçı Konağında derneğimiz üyeleri ve misafirlerin katılımlarıyla 21.04.2011 tarihinde gerçekleşti.
    Şiir gecesinin takdimi Genel Sekreterimiz Oya Deniz Çongar tarafından yapıldı. Etkinlikte, İnternet üzerinden yayını tüm dünyada takip edilebilen, Kırım’da Akmescit civarında Kırım Tatarcasında yayın yapan “Radyo Meydan”ın beşinci kuruluş yılı münasebetiyle hazırlanan tanıtım filminin gösterimi de yapıldı.
     
    Programın ilk yarısında Derneğimiz üyelerinden Meryem Başkurt tarafından Abdullah Latif Zade’nin Biyografisi ve Kırım Tatar edebiyatına yapmış olduğu katkıları anlatan bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Abdullah Latif Zade’nin kaleme aldığı şiirlerden bir kısmı Derneğimiz gençlik kolları üyeleri tarafından coşkulu bir şekilde okundu.
     
    Slayt gösterileri ile de izleyenlerin ilgisini çeken programın ikinci kısmında ise Kırım Tatar şairi Seyran Süleyman’ın Biyografisine ve Kırım Tatar edebiyatına olan katkılarının anlatıldığı sunumlara yer verildi. Sunumların ardından Seyran Süleyman’ın kaleme aldığı şiirleri üyeler ve Misafirler tarafından ilgi ve beğeni ile dinlendi. Program boyunca yapılan çay ikramı ile daha samimi bir havada gerçekleşen Abdullah Latif Zade ve Seyran Süleyman şiir akşamı Kırımda çıkan “Nesil” isimli Kırım Tatar Gençlik dergisinin tanıtım filmi ve Kırım Ansambli’nin Kırım Tatar halk oyunu (Ağır Ava Qaytarma) videosu gösterimi ile devam etti.
    Sebila Fezazi’nin seslendirdiği “Altın Yüzük” “Tan Yıldızı”ve “Alimemin Elleri” adlı yırlar da programa ayrı bir renk kattı. Her ay düzenli olarak yapılan Kırım Tatar Edebiyat akşamlarının bir ayağı olan Abdullah Latif Zade ve Seyran Süleyman şiir akşamı derneğimiz tarafından açılan standımızda “Nesil” dergisinin satışı ile sona erdi.
    Pin It