• Derneğimiz Gebze Şubesi’nin yoğun temasları ve çalışması sonucu Gebze Belediyesi tarafından Osman Yılmaz Mahallesi’ne kazandırılan İsmail Bey Gaspıralı Anıt Parkı’nın açılışı 28 mayıs 2011 tarihinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Körfez manzarasınına nazır parkın açılış törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i temsilen Başkan Yardımcıları Yunus Tekin ve Ahmet Kisbet’in yanı sıra, Genel Merkezimizi temsilen Genel Başkan Vekilimiz Tuncer Kalkay ile Denetleme Kurulu Üyemiz Serdar Günönü, Gebze Şube Başkanımız Şerife Orak ile Gebze Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Şube Başkanımız Suavi Oktay ile Kocaeli Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Gebze’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Gebze’de yaşayan çok sayıda Kırım Tatarı katıldı.

Anıt parkın açılışında ilk olarak söz alan Gebze Şube Başkanımız Şerife Orak, parka adı verilen İsmail Bey Gaspıralı’yı, "Büyük Kırım Tatar fikir ve maarif adamı, Türk dünyasında; dilde, fikirde, işte birlik anlayışının fikir babası" sözleriyle tanımladı. Orak, konuşmasında, İsmail Bey Gaspıralı’nın adının yaşayacağı parkın kazandırılmasından ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve çalışma arkadaşlarına, İsmail Bey Gaspıralı Büstünün yapımını üstlenen Genel Merkezimize ve Büstü yapan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Anar Eyni’ye teşekkür etti.

Orak’ın ardından kürsüye çıkan Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Tekin  konuşmasında Başkan Köşker’in selamlarını iletti. Konuşmaların ardından Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün verdiği mini konser katılımcılardan alkış aldı.

Konser sonrası, Körfez manzarasına hakim bir yerde konumlanan ve İsmail Bey Gaspıralı’nın büstü ile anlamlandırılan İsmail Bey Gaspıralı Parkı’nın açılışı, kurdela kesimi ile gerçekleştirilmiş oldu. Açılışı müteakip katılımcılara Gebze Şubemiz tarafından milli aşlarımızdan çibörek ikram edildi.