•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezimizin (Kırım Derneği Genel Merkezi ) bu yıl 6.sı düzenlediği geleneksel “Kırım Hatıra Ormanı Tepreç Şenliği” 19 Haziran 2011 tarihinde, Merkez Valisi, Polatlı Kaymakamı, Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Derneğimiz Gençlik Kolları Üyeleri, çevre iller ve köylerden Kırım Tatarlarının da katılımı ile coşkulu bir havada kutlandı. Programın başlangıcında Toydemir Köyü Muhtarı Kırım Hatıra ormanı hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere Polatlı Kaymakamı Osman Gürsoy BİLGİN kürsüye geldi. Hatıra ormanının önemine de değinen BİLGİN, Kırım Tatar adetlerinin böylesine coşkulu bir şekilde devam ettirilmesinden memnun olduklarını ifade etti. Polatlı Kaymakamının ardından Derneğimiz Genel Başkan Vekili Tuncer KALKAY konuşmasını yaptı ve Geleneksel Kırım Hatıra Ormanı Tepreç şenliği başladı.

       

    Programın başında sahne alan Derneğimiz Halk oyunları ekibi sergiledikleri Kırım Tatar Halk oyunları gösterisi ile izleyenlerin beğenisini topladılar. Halk oyunları ekibimizin ardından Merkez Valisi  “ Kalakay Tıgırtma “ geleneğimizi gerçekleştirdi.

      

    Programın devamında Sahne alan Kırımlı sanatçımız Arsen Bekir söylediği birbirinden güzel Kırım Tatar Halk yırları ile dinleyenlerin beğenisini topladı. Arsen Bekir’in ardından sahne alan Emine Mustafa verdiği konser boyunca tepreçimize katılanları coşturdu. Emine Mustafa ve Arsen Bekir’in birlikte söyledikleri “Ey güzel Kırım” şarkısı da dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Konserlerinin ardından albümlerini imzalayan Arsen Bekir ve Emine Mustafa, Tepreçimize katılanlar tarafından büyük ilgi ve samimiyet ile uğurlandı. Programda ayrıca katılımcılara çibörek ziyafeti de verildi.

       

    Pin It