• Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 21 Haziran 2011 tarihinde Kırım Tatar Milli Meclisi’ndeki makamında, Derneğimiz Genel Merkez heyetiyle görüştü.
    KTMM 1. Başkan Yardımcısı, Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov’un da katıldığı, Kırım Tatarlarının mevcut durumu, sosyo ekonomik sorunları, kültür ve sanatının gelişim meselelerinin ele alındığı görüşmeye; Genel Başkan Vekilimiz Tuncer Kalkay, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kırım Vakfı Başkan Vekili Murteza Esenkal, Genel Başkan Yardımcımız Namık Kemal Bayar, Genel Sekreterimiz Oya Deniz Çongar, Genel Muhasibimiz Nurten Bay, Genel Veznedarımız Şükrü Aktaran, Yönetim Kurulu Üyemiz Şükrü Bilgili, Denetleme Kurulu Üyemiz Serdar Günönü, Tekirdağ Şube Başkanımız Fatih Erge, Kocaeli Şube Başkan Yardımcımız Caner Toplu, Kadınlar Komisyonu Başkanımız Necla Kalkay ve Kırım Bülteni Editörümüz Meryem Başkurt’un da bulunduğu heyet katıldı.
    Derneğimiz Genel Başkan Vekili Tuncer Kalkay, heyetin Vatan Kırım’ı ziyaret amacını izah ederek, 22 Haziranda saat 14.00’te Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinde (KMPÜ), Derneğimiz ile KMPÜ tarafından birlikte tertip edilen “Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışması Ödül Töreni”ne katılacaklarını, aynı gün saat 17.00’de Yeşil Ada restoranında yapılacak, Derneğimiz sponsorluğunda hayata geçirilen Ayneni” Kırım Tatar ninnileri diskinin ve Derneğimiz tarafından abone kampanyası ile desteklenen “Nenkecan” dergisinin 2. sayısının tanıtımına iştirak edeceklerini, 28 Hazirana kadar devam edecek ziyaret sırasında Karasupazar, Eski Kırım, Kezlev (Gözleve) ve Bahçesaray’ı gezerek burada yaşayan Kırım Tatar cemiyetleriyle görüşeceklerini, Kırım Müslümanları Müfttülüğü’nü, Kırım Tatar milli mekteplerini, Gaspıralı Kütüphanesini, Kırım Ansambli’ni, Kırım Tatar Milli Tiyatrosunu, Yaşlılar Evini, Kadın Kızlar Ligasını, Kırım Tatar Ressamlar Birliğini ziyaret edeceklerini, 26 Haziran’da da Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlamalarına katılacaklarını ifade etti.
    Mustafa A. Kırımoğlu, Derneğimizin yaptığı faaliyetlerin çok önemli olduğunu, özellikle ana dilin kullanılmasının teşviki yönünde tertip edilen yarışmanın etkilerinin yakın zamanda görülebileceğini belirterek, Derneğimiz yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.