•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Akmescit’te bulunan Yeşil Ada restoranında 22 Haziranda düzenlenen programda, Derneğimiz Genel Merkezinin katkıları ile hazırlanan “Ayneni” adını taşıyan Kırım Tatar ninnileri diski ile Genel Merkezimiz tarafından da desteklenen “Nenkecan” dergisi tanıtıldı.

    "Közaydın" Bilgi Merkezi ve "Nenkecan" kadınlar klubü tarafından "Yeşil ada" restoranının toplantı salonunda teşkil edilen "Ayneni" diski ve kitapçığı ile "Nenkecan" dergisinin 2. sayısının tanıtım toplantısına Derneğimiz Genel Merkez heyeti de iştirak etti.
    Kırım Tatar Milli Meclisi, devlet organları, sivil toplum kuruluşlarının 200’den fazla temsilcisinin iştirak ettiği toplantıda Genel Merkez yönetim kurulu üyelerimiz de takdim edildi. Toplantıda birer konuşma yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa A. Kırımoğlu, Dünya Kırım Tatar Kongresinin Başkanı Refat Çubarov, Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Derneğimiz Genel Başkan Vekili Tuncer Kalkay, Genel Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bayar, Kadınlar Komisyonu Başkanı Necla Kalkay "Ayneni" projesi ve Kırım Tatar dilinde latin alfabesinde yayınlanan "Nenkecan" dergisinin dilimizin korunması ve kültürümüzün geliştirilmesindeki önemine değindiler.
      
    “Közaydın” Bilgi Merkezi Başkanı Zarema Hayredinova, 9 resimli metinden oluşan “Ayneni” ninni derlemesi üzerinde yapılan çalışmayı anlattı. Derleme kitabında, çocuk resim yarışmasına gelen toplam 60 resimden seçilmiş resimler kullanıldı.
    Nenkecan Kırım Tatar Kadın Teşkilatının basılı organı Nenkecan dergisinin ilk tanıtımı 3 Mart 2011 tarihinde, Türk dünyasının fikri önderi İsmail Gaspıralı’nın çıkardığı ve kızı Şefika Gaspıralı’nın editörlüğünde çıkan Alem-i Nisvan Kadınlar Dünyası dergisinin basılmaya başlamasının 105. yıldönümü dolayısıyla yapılan uluslararası konferansta yapılmıştı.
     
    Dilimizin ve kültürümüzün yaşatılması kapsamında Genel Merkezimiz tarafından da desteklenen her iki faaliyetin tanıtımının yapıldığı toplantıda Afize Kasara, Zöre hanım, Afize Yusuf Kızı Kırım Tatar yırlarından örnekler sunarken, Bahçesaray İlham Ansambli de Kırım Tatar halkoyunlarını sergiledi.
    Pin It