•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Azaklıoğulları Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 4. Geleneksel Tanışma ve Kaynaşma Şöleni, 3 Temmuz 2011 Pazar günü Ordu’da gerçekleştirildi. Azaklıoğulları sülalesine mensup çok sayıda kişinin katıldığı şölene Derneğimiz Genel Merkez yöneticileri, İstanbul Şubesi yöneticileri ve Gençlik Komisyonu üyeleri de katıldılar.

    Azaklıoğulları Derneği Başkanı Bilal Azaklı’nın açılış konuşmasının ardından Derneğimiz Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar, Derneğimiz Yönetim Kurulu üyesi Murteza Esenkal, Derneğimiz İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı da konuşma yaptılar. Celal İçten konuşmasının sonunda Dernek Başkanı Bilal Azaklı’ya kalpak ve yelek hediye etti. Program Kırım Derneği Genel Merkezi halk oyunları ekibinin oynadığı oyunlar ile sürdü. Hep birlikte oynanan kaytarmalar güne renk kattı. Yavluq oyunu yarışmasına gösterilen yoğun katılım dikkat çekerken yarışmacıların hünerleri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
     
    Kırım ile alâkalı kitap, harita, müzik CD’leri ve çeşitli hediyelik eşyaların takdim edildiği stand, Azaklılar tarafından büyük ilgi gördü. Ünlü Kırım Tatar ressam Rüstem Emin’in Arabat faciasını anlattığı "Ay Sonatası" adlı eseri Azaklılardan yoğun ilgi gördü.
    Kırım Tatar yırlarının ve oyunlarının şenlendirdiği şölende yerel sanatçı Günay’ın seslendirdiği Karadeniz yöresi eserleri de ilgiyle dinlendi. Bir yanda Karadeniz bir yanda yemyeşil dağlarla çevrili bir alanda gerçekleşen bu güzel şölenin sonunda Azaklılar bir sonraki sene tekrar buluşmak üzere sözleştiler.
    Pin It