•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Derneği Genel Merkezi evsiz aileler yurdu sakinlerine Ramazan paketleri dağıttı
    AKMESCİT/SİMFEROPİL, 08.08.2011 (QHA) – Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Akmescit’in Jıdkova sokağında bulunan evsiz aileler yurdu sakinlerine gıda ürünlerinden oluşan Ramazan paketleri dağıttı.
    Yurt sakinlerine Ramazan paketlerini dağıtma kararını alan dernek, bu yardım eylemi için ödenek ayırdı. 5 Ağustosta evsiz aile yurdu sakinlerine derneğin gönderdiği 160 gıda paketi dağıtıldı. Paketlerin hazırlığı ve dağıtımını Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Kırım Temsilcisi, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Türkiye Danışmanı İsmet Yüksel yaptı. Yurt sakinlerine verilen Ramazan paketlerinde un, makarna, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, zeytin, şeker, bisküvi, kahve ve çay yer aldı. Paketler, Müslümanların yanı sıra yurtta kalan diğer din mensuplarına verildi. Derneğin aldığı karar kapsamında dağıtılan 160 Ramazan paketinin yanı sıra 40 paket de yoksullara dağıtılmak üzere Kırım Müftülüğüne gönderilecek. Evsiz aileler yurdunun her katında 40’ar aile kalıyor, ancak sadece bir kat mutfağını ve 2 tuvaleti paylaşıyorlar. Aralarında Kırım tatar Akademik, Müzikal ve Drama Tiyatrosu aktörleri başta olmak üzere sanatçıların da bulunduğu insanlar, bu şartlarda 20 yıl devamında yaşıyorlar.
    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, devamlı olarak Kırım’da yardım ve sponsorluk faaliyetini sürdürüyor. Dernek, Kırım’da çeşitli yarışmalar, programların sponsorluğunu yapıyor, Kurban Bayramlarında kurban kestiriyor.
     
    Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev
    QHA
    Pin It