•

Kırım Derneği Genel Merkezimiz yönetim kurulu, gençlik komisyonu, dernek üyeleri ve bazı şubeleri yöneticilerinin de yanında, pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de gıyabi cenaze namazına katıldı.

Dr. Hamdi Mert; Kırım’ın Gurzuf şehrinin Kızıltaş köyünde 1919 yılında dünyaya gelen, 20. Yaşında iken eğitimi yarıda bıraktırılak Sovyet ordusuna teğmen olarak alınan ve 2. Dünya Savaşında Kızılordu saflarında Almanlara karşı savaşırken esir düşen, savaş ve esaret hayatını ve Vatan Kırım’ı eserlerinde de canlandırarak 25 adet basılı edebi eseri kazandıran Cengiz Dağcı, hayatı boyunca Türkiye’ye gelmemesine ve herhangi bir Türkçe eğitim almamasına rağmen bütün eserlerini Türkiye Türkçesinde yazdığını, Türk diline ve Türk kültürüne katkısından dolayı çeşitli ödüller aldığını, bunununla birlikte Türk Dünyasında pek çok kişinin Kırım’ı, ilk önce Cengiz Dağcı’nın eserlerinde keşfettiğini ifade ettikten sonra hepimizin Cengiz Dağcı’ya bir vefa borcu olduğunu, bu nedenle gıyabnda kılınacak cenaze namazı ve yapılacak dualarla Cengiz Dağcı’yı rahmetle andığımızı belirttikten sonra gıyabi cenaze namazını kıldırdı.