•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • İkinci Dünya Savaşını her yönüyle yaşayan; 1940 yılında ayrılmak zorunda kaldığı Vatanı Kırım’ı basılmış 25 adet kitabında yaşatan; Türkiye’ye hiç gelmemiş ve Türkçe eğitim almamış olmasına rağmen bütün eserlerini Türkiye Türkçesi ile kaleme alan; Türk dilinin gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle pek çok ödüle layık görülen, uzun yıllardan beri yaşadığı Londra’da22 Eylül 2011 tarihinde vefat eden yazar Cengiz Dağcı anısına 20 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da Genel Merkezimiz tarafından, Tarihi Hamamönü Kabakçı Konağı’nda bir anma toplantısı tertip edildi.

      

    Dua ile başlayan anma toplantısına derneğimiz üyeleri, vatandaşlarımız ve gençlerin ilgisi büyüktü. Meclisteki çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın mesajını, Bakan Danışmanı Hamdi Turşucu konuşması ile verdi. Gazi Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zuhal Yüksel Cengiz Dağcı’nın yaşamını anlatan bir konuşma yaptı. Kırıkkale Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Şahin ise Dağcı’nın romanlarındaki Kırım tasvirlerinden söz etti. Son olarak Gençlik Komisyonu üyemiz Hatice Kandım babası rahmetli şair Yunus Kandım’ın Cengiz Dağcı ile ilgili anılarını anlatan son derece duygusal bir konuşma yaptı.
     
      
    Gecenin bitiminde bir sonraki toplantıda buluşmak üzere savluqlaşıp ayrılan üyelerimiz tadına doyamadıkları konuşmaların tekrarını temenni etti.
     
      
     
    Pin It