• Genel Merkezimizin, Kırım Tatarca yayın için TRT’ye yaptığı müracaatın bir yılı doldurmasının ardından TRT televizyonlarında Kırım Tatarca yayınlar başladı.
    7 Şubat 2012 tarihinden itibaren her Salı günü saat 16:25’de, tekrarı ise Cumartesi günleri saat 22:30’da gösterilecek "Kırım’dan Yansılar" adlı belgesel programı ile  “Müzikli Dakikalar” adlı müzik programının, Cumartesi günleri saat 16.30’da, tekrarı Cuma günleri saat 12.50’de yayınlanacak bölümleri Kırım Tatarca olacak.
    TRT ekranlarındaki ilk Kırım Tatarca gezi-belgesel programı olan "Kırım’dan Yansılar", Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Kırım Hanlığı’nın izlerini taşıyan zengin tarihe, muazzam doğası ve turistik yerlerine sahip olan, kültürlerin ve dinlerin buluştuğu Kırım’a izleyicileri gezintiye çıkarıyor.
    Kırım Tatar Türkçesiyle seyirciye hitap edecek olan "Kırım’dan Yansılar" her hafta 30’ar dakikalık bölümler halinde yayınlanacak.
    Kırım’ın tarih ile harmanlanmış muazzam doğasının, hüzünlü ve çalışkan insanların yansıyacağı programda herkes kendisinden bir parça bulacak.
    Kırım Haber Ajansı’nın hazırladığı "Kırım’dan Yansılar", kültürlerin ve dinlerin buluştuğu Yeşil Ada Kırım’da herkesi seyahate davet ediyor.
    Künye:
    Program koordinatörü: İsmet Yüksel
    Yapımcı: Gayana Yüksel
    Yönetmen: Esma Kasar
    Sunucu: Mavile Mametova
    Metin Yazarı: Zera Bekirova

Cumartesi günleri saat 16.30’da, tekrarı her Cuma saat 12.50’de  Kırım Tatarcasına ayrılan “Müzikli Dakikalar” programını ise Sebiya Zaatova sunuyor.
    Ayrıntılı bilgi ve video arşivi;