• Derneğimiz Genel Merkezinde 10 Mart 2012 tarihinde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Bülent Özmen tarafından “Ankara’nın Deprem Stratejisi, Deprem Tehlikesi ve Riski” konulu bir konferans verildi.
    Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de görevli olan Dr. Özmen, depremin hayatın bir gerçeği olduğu, bu bakımdan depreme karsı hazırlıklı olunması gerektiği, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ile deprem sonrası yapılacakların bilinmesinin depremin etkisini azaltacağını belirterek konferansına başladı.
    Dünya ve Türkiye’nin deprem haritaları üzerinden fay hatlarının hareketlerini anlatan Dr. Özmen, Ankara’nın etkilendiği depremlerin tarihçesine sayısal verilerle değinerek, Ankara ile ilgili tabloyu ortaya koydu.
    Yapılaşmada en önemli unsurlardan birinin de zemin etüdleri olduğunu ifade eden Dr. Özmen, Ankara’nın semt bazında zemin yapısı hakkında da bilgiler verdi.
    Toplantı merak edilen soruların, Dr. Özmen tarafından cevaplandırılması ile sona erdi. Toplantı sonunda katılımcılara çibörek ikram edildi.