•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatar Bestekarı Cemil Karikov ve Yırcı Asiye Sale’nin konuk olduğu “Kırım Tatar Müzik Sohbeti ve Dinletisi” 12 Nisan 2012 tarihinde Ankara Hamamönü’ndeki Tarihi Kabakçı Konağında saat 19.00’da gerçekleştirildi.
    Kırım Hanlığı zamanından beri unutulmaya başlayan Kırım Tatar Halk Müziğini yeniden ortaya çıkarmak ve geliştirmek için, yöneticisi olduğu “Makam Ansambli” ile birlikte çok değerli eserlere de imza atan Cemil Karikov program boyunca hem sohbeti ile hem de piyanoda icra ettiği eserleri ile güçlü bir performans sergiledi. Kırım Tatar Müziğinin çok köklü bir geçmişi olduğunu vurgulayan Karikov, bu müziğin korunması ve yaşatılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, en azından kayda alınması yolunda herkesin yapabileceği bir şeyleri olduğunu belirtti.
       
    Kırım’ın sevimli sanatçısı Asiye Sale de programda Kırım Tatar halk yırlarından örnekler sergiledi. Cemil Karikov’un piyano ile eşlik ettiği Asiye Sale’nin seslendirdiği Kırım Tatar yırları, katılımcılara gerek hüzünlü gerekse neşeli anlar yaşattı.
    Derneğimiz Genel Merkezi tarafından halka açık olarak tertip edilen “Kırım Tatar Müzik Sohbeti ve Dinletisi” yoğun ilgi ile takip edidi. Samimi bir ortamda gerçekleşen program, Tarihi Kabakçı Konağının da dokusuna uygun olarak, bir gösteriden ziyade, tabii bir şekilde de devam ederek katılımcıların ilgisini sonuna kadar canlı tuttu.
    Pin It