•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • p>Kırım Tatar ses sanatçısı Afize Kasara’nın konuk olduğu “Kırım Tatar İlahileri ve Müzik Akşamı” 24 Mayıs 2012 tarihinde Hamamönü’ndeki Tarihi Kabakçı Konağında gerçekleştirildi.

    Derneğimiz Genel Merkezi tarafından her ay periyodik olarak Tarihi Kabakçı Konağında tertip edilen “Kırım Tatar Edebiyat Söyleşileri ve Müzik Dinletileri” kapsamında 2011-2012 döneminin son programı olan “Kırım Tatar İlahileri ve Müzik Akşamı”nda Afize Kasara tarafından icra edilen İlahiler ve yırlar çok beğenildi. Afize Kasara, "Şu Cennetnin Irmakları", "Cennetten Çıktı Adem" ilahileri ile birlikte "Kel Rüstemim", "Eki Kiyik Yırlandı", "Ah Yılan Kara Yılan", "Ey Güzel Kırım", "O Közlerin Yaktı Meni", "Yeşil Kiysem", "Verdin de mana Bir Top Gül", "Ay Oglan Tatarmısın", "Yüksek Minare", "Avcımısın Ey Kız", "Yagma Yagmur Esme Rüzgar" yırlarını icra etti.
     
    Programa Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar ve Türk Filolojisi Fakültesinden katılan Dr. Enise Abibulla, Fakültelerinin Kırım Tatar Dili çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Abibulla, Kırım Tatar Dilinin İmla Kaideleri adlı kitabı Kırım Tatarcasında ve Latin Alfabesinde bastırarak milli mekteplere dağıttıklarını ifade etti.
    Kırım Tatar Dilinin İmla Kaideleri adlı kitaba sponsorluk yapan Derneğimize de teşekkür eden Enise Abibula, seramik sanatçısı Skibin tarafından yapılan, Tarak Tamga ile işlenmiş seramik tabağı Genel Başkanımız Tuncer Kalkay’a takdim etti. Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Derneğimizin en önemli görevlerinden birinin de Kırım Tatarca yaşatılması olduğunu, bu nedenle bu kitaba sponsor olduklarını, böyle bir eserin hayat bulmasında büyük emeği geçen Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar Ve Türk Filolojisi Fakültesinin idarecilerine teşekkürlerini bildirdi.
    Pin It