• Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Etimesgut’un her yıl geleneksel olarak Eylül ayında gerçekleştirdiği "Anadolu Günleri Festivali"nin bu yıl 9’uncusu yapılıyor. Derneğimiz açtığı "Kırım Standı" ile 4 yıldır bu festivalin vazgeçilmezlerinden oldu. Ayrıca açılan standın yanı sıra her yıl festival akşamları yapılan konserlerden birinin organizasyonunu üstlenen Genel Merkezimiz Kırım Halk Dansları ve Yırları’nı Ankara’lılara tanıtıyor. Çok ilgi çeken, beğenilen ve daha sonra da yankıları devam eden gösterilerden biri daha Ankara Etimesgut halkını bekliyor. Daha önce 7 Eylül 2012 tarihinde başlayacağı ilan edilen "9. Anadolu Külyür Günleri Festivali" 14 Eylül 2012 Cuma akşamı başlayacak, 23 Eylül 2012 Pazar akşamı sona erecek. Türk Milletine, Türk Dünyasına ait ne varsa bu festivalde bir kez daha hatırlanacak. Kültür, sanat, gelenek-görenekler, yemekler, müzikler ve danslar bu festivalde yer alacak. Her akşam Türkiye’nin ünlü bir sanatçısının yer alacağı konserler öncesinde Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklardan biri kendi kültürünü tanıtan bir gösteriyle sahne alacak. Açılış gecesi olan 14 Eylül Cuma akşamı Mustafa SANDAL Konseri öncesinde Kırım’ın genç ve yetenekli yırcısı Emine MUSTAFA ile beraber sahne alacak olan Genel Merkez Gençlik Komisyonu Halk Dansları Ekibi Ankara’lılara unutulmaz bir akşam yaşatmayı hedefliyor. Kırım’ın kadimiy yırları eşliğinde sahnelenecek olan "Kaytarma" geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmayı hedefleyen gençlerimiz tarafından sahnelenecek. Emine Mustafa Ayrıca 10 gün boyunca açık kalacak olan "Kırım Standı" kitaplar, CD’ler, geleneksel el sanatları ve çibörek eşliğinde "Kırım Tatar Kültürü"nü en iyi şekilde tanıtmaya çalışacak. Bu yıl daha geniş bir katılım ve daha zengin bir içerikle misafirlerini bekleyen festivalin daha coşkulu geçmesi beklenirken 500 binden fazla ziyaretçi tarafından gezileceği tahmin ediliyor.