•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Çaresizlik ve imkansızlık içerisinde bulunan Kırım’daki hasta çocuklarımıza yapılacak yardımların artırılması ve  Türkiye’deki duyarlı insanların harekete geçirilmesi için Genel Merkezimizce düzenlenen kampanyalara hız verilliyor. Bunlardan sonuncusu 29 Eylül 2012 Cumartesi günü Ankara Kızılay Meşrutiyet caddesindeki Genel Merkez binasında gerçekleştirildi.

    Biliyor siroz, biliyor atrezi, karaciğer hücre yetmezliği, konjenital hipotroid teşhisi koyulan 5 aylık bebeklerimiz Sevile Ahmedova ve Yasmin Mamutova’ya Eylül ayında acil karaciğer nakli yapılması  gerekiyordu.  Ailelerin bu bebeklerimizin tedavisi sırasında yaşadıkları güçlükleri bir nebze de olsa hafifletmek amacıyla  bir çibörek günü düzenlendi. Sadece Ankara’da yaşayan hemşehrilerimizin değil bebeklerimizin hastalığından haberdar olan herkesin büyük ilgi gösterdiği organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle Gazi Üniversitesi öğrencilerinden bir grubun yardım amacıyla aralarında topladıkları parayı kendilerini temsilen getiren arkadaşlarının Yönetim Kurulu üyelerimize teslim ettikleri sırada çok duygulu dakikalar yaşandı.

    Bu arada, Türkiye’de bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun ziyareti ise konuklar için çok güzel bir sürpriz oldu. Genel Başkanımız Tuncer Kalkay tarafından Kırımoğlu’na Genel Merkezimizin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve bu organizasyonun amacı anlatıldı.

    Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği çibörek günü sırasında elde edilen gelir daha önce yardımsever halkımız tarafından bu amaçla gönderilen ve Denizbank Yenişehir Şubesi, Şube Kodu:3800, 4431700-351 no’lu hesapta toplanan parayla birlikte Sevil ve Yasmin’in tedavilerinde kullanılmak üzere Kırım’a gönderilecek. Genel Merkez yöneticilerimiz  çocuklarımızın bu tip hastalıklara yakalanmamasını temenni ederlerken gerekli olması halinde böyle organizasyonların Derneğin diğer faaliyetleri ile birlikte ara vermeden sürdürüleceğini bildirdi.

    Bütün hasta çocuklarımıza acil şifalar diliyoruz.

    Pin It