•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Yayınlanması Türkiye’de uzun zamandır beklenen Dr. Hakan KIRIMLI’nın "Türkiye’deki Kırım Tatar ve Nogay Köy Yerleşimleri" isimli kitabının tanıtım ve imza günü 18 Ekim 2012 Perşembe günü akşamı saat 19.00’da Ankara’da yapıldı. Ankara Altındağ Hamamönü Kabakçı Konağı’ndaki tanıtım gecesinde, Derneğimiz Genel Merkez yöneticileri yanında, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Baş Katibi Denis ZOLOTARYOV, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Mesut ÖR ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara ve çevre ilçelerinde yaşayan Kırımlı hemşehrilerimizden oluşan kalabalık bir topluluk Hakan KIRIMLI hocayı yalnız bırakmadı.
     
     
    Derneğimiz Genel Merkezi tarafından organize edilen, sunumunu Genel Sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR’ın yaptığı gece; Genel Merkez müzik hocası Sevilya DUGU’nun kemanesinden yayılan muhteşem Kırım Tatar melodileriyle başladı. Daha sonra sahne alan halk oyunları hocası Meryem KADİROVA’nın icra ettiği "Tım tım" konuklar tarafından çok beğenildi ve maşallah nidaları arasında büyük alkış aldı. Sıra Hakan KIRIMLI hocanın kitap tanıtımına geldiğinde söz alan Genel Başkanımız Tuncer KALKAY; Hakan hocanın Kırım davası için yaptıklarının saymakla bitmeyeceğini, üstelik bütün bunları sadece görev bilinciyle değil Kırım aşkıyla yaptığını, hem diasporada hem de Kırım’da yaşayan Kırım Tatar Halkı’nın ona çok şey borçlu olduğunu belirterek ne yapsak bunu ödeyemeyeceğimizi sözlerine ekledi. Ardından Kırım Tatar Halkı’nın şükran duygusunun küçük bir nişanesi olarak Hakan KIRIMLI hocaya Derneğimiz adına bir plaket takdim etti. Ardından Hakan KIRIMLI hocamız kitabın hazırlanış serüvenini, yaptığı çalışmaları, böyle bir kitabı hazırlamaya neden gerek duyduğunu anlatan bir konuşma yaptı. Ayrıca bu kitapla ilgili çalışmaları sırasında Türkiye’yi neredeyse karış karış dolaştığını belirterek yaşadığı bazı ilginç anekdotları da konuklarla paylaştı. Yaklaşık 15 yıl süren araştırma ve çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu kitabın aslında geç kalınmış bir çalışma olduğunu da sözlerine ekledi. Daha sonra söz alan konuklar kitapla ilgili düşünceleriyle birlikte merak ettikleri soruları Hakan hocaya yönelttiler.
     
     
    Gecenin sonunda konukların kitaplarını imzalatmak üzere Hakan KIRIMLI hocanın etrafında toplandıkları sırada renkli dakikalar yaşandı. Ellerine sağlık Hakan hoca...
    Genel Başkanmız Şükran Plaketini Takdim Ederken 
    Pin It