•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Her yıl düzenlenen “Toydemir Kırım Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Şenliği”nin 6.sı 3 Kasım Pazar günü Polatlı’nın Toydemir köyünde gerçekleştirildi. Genel Merkezimiz ve Manavgat Şubemiz bu güzel günde Toydemir’li vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı.

    Yapılan plana göre 12000 ağaç dikilmesi tasarlanan bölgede şuan 7000’in üzerinde ağaç dikilmiş durumda. Sert iklimin bir neticesi olarak oldukça yavaş ilerleyen bu çalışmayı köy halkı ne olursa olsun devam ettirmek niyetinde. Belediye, Kaymakamlık ve doğa severlerin katkısıyla büyümeye devam eden “Kırım Hatıra Ormanı”na yapılan yardımlar, her sene giderek artmakta.

    2006 senesinden beri düzenlenen bu etkinlikler sayesinde bölgede yavaş yavaş da olsa eşi benzeri olmayan bir orman ortaya çıkmakta. Anadolu genelinde orman alanlarının giderek azaldığı günümüzde Toydemir’li vatandaşlarımızın yapmış olduğu bu çalışma, Türkiye’deki bütün köylere örnek olması gereken bir davranış. Bu hatıra ormanı sadece ağaçlardan oluşan bir orman değil. Burada köy halkı gelecek nesillere kültür aktarmanın yanı sıra en önemli şeyi ağaç sevgisini de aşılıyor. Bu orman kitlelerin katkısıyla oluşuyor.

    Kırım Hatıra Ormanı’na her yıl belli miktarda ağaç dikiliyor. Çok  ağaç  dikerek  kurutmaktansa  belli  miktarda  dikim yapılıyor böylece ağaçların bakımı daha kolay oluyor ve çok az miktarda fire veriliyor. Ayrıca ağaç dikme günlerinin şenlik havası içerisinde yapılması sayesinde şenliğe katılan misafirlerle köy halkı arasında kalıcı dostluklar da  kuruluyor.  Daha sonra hazırlanan çibörekler de cabası. Bu güzel günde de ağaçlar dikildikten sonra köydeki hanımların hazırladıkları çibörekler misafirler tarafından büyük bir iştahla yenildi.  

    Giderek çoraklaşmakta olan İç Anadolu bölgesinde, bölgeye doğal ve ekonomik pek çok katkı sağlayacak bu küçük çalışmanın büyümesini ve aksamadan devam etmesini temenni ediyoruz. Toydemir’li vatandaşlarımızın bu çalışmalarında her zaman yanlarında olacağımızı buradan bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

    Bu organizasyonu gerçekleştiren başta Vecdi Özgey’e, Muhtarımız Hilmi Coşkun’a ve köy halkına teşekkür ederken ve kendilerini tebrik ediyoruz…

    Pin It