• Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun 21 Kasım 2013 Perşembe akşamki konserinde muhteşem bir Kırım rüzgarı esti. Her ay gerçekleştirdikleri olağan konserlerinden birini daha dinleyenleriyle paylaşan topluluk bu ay Genel Merkezimizin desteği ile kıymetli bir sesi, Tamila ABİBULAYEVA’yı konuk etti. Şef İrfan GÜRDAL konsere başlarken Genel Merkezimizle daha öncede bu tarz organizasyonlar yaptıklarını belirterek destekleri için Dernek Yöneticilerine teşekkür etti.

Ankara’nın başkent oluşunun 90. Yılı kutlamaları çerçevesinde sahne alan “Ankara’lı Seymenler”in ardından konsere başlayan topluluk Kırım, Altay, Uygur, Karaçay, Özbekistan, Azerbaycan, Rize/Hemşin, Kazakistan, Kırgızistan, Tıva, Güney Azerbaycan ve Kerkük’ten seçtikleri  ezgilerle dinleyicileriyle buluştu.

Muhteşem sesi ve olağanüstü performansıyla seyircilerin büyük beğenisini kazanan Tamila ABİBULAYEVA ise geceye ayrı bir renk kattı. Sanatçımızın Arabalar, Kayadan Endim, Dağların Yolları, Havada Uçan Telli Turna, Kınalı Parmakların yırlarının ardından Şef İrfan GÜRDAL ile birlikte seslendirdiği Değirmenci büyük alkış topladı. Seyircilerin dinmek bilmeyen alkışlarına bis olarak seslendirdiği Boztorgay ile karşılık veren Tamila ABİBULAYEVA gecenin parlayan yıldızı oldu.

Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun konser bitiminde çoğunluğunu Kırımlı vatandaşlarımızın oluşturduğu salondaki dinleyici topluluğuna bis parçası olarak hediye ettikleri “Kalaylı Kazan” ise büyük sempati topladı. Coşkulu kalabalık konser salonundan ayrılmak istemediğini alkışları ile dile getirdiler.