•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genel Merkezimiz Ağustos ayında dünyaya gelen Kırım’ın üçüzlerine ev yapmak için başlattığı kampanyaya devam ediyor. Yönetim Kurulu üyelerimiz Ekim ayında Kırım Tatar Milli Kurultayı münasebetiyle Kırım’da bulundukları sırada Gülşana Memedova ve üçüzlerinin yaşadıkları evi ziyaret ederek bulundukları şartları bizzat tespit etmişlerdi. Bu sebeple aile adına başlatılan kampanyaya hız veren Derneğimiz yönetimi 7 Aralık 2013 Cumartesi günü düzenlediği “Çibörek Günü” ile hayırsever vatandaşlarımızın desteğini almayı hedefledi.

    Saat 12.00’de başlayıp 19.00’a kadar süren etkinliğe ilgi büyük oldu. İlk dakikalardan itibaren üyelerimizin yoğun ilgisi bizleri çok memnun etti. Salonumuz, odalarımız ve koridorlar kalabalıklarla dolup taştı. Oturacak yer bulamamaları üyelerimizi rahatsız etmediği gibi bu durumdan son derece memnun oldukları her hallerinden belli idi. Bize en duygulu anları anne babalarıyla gelen bazı küçük üyelerimiz yaşattı. Kumbaralarından getirdikleri paraları Kırım’daki kardeşlerinin daha iyi bir evde yaşamaları için düzenlenen kampanyaya bağışladılar.

    Bu hayırlı günde bizi yalnız bırakmayanlar arasında Kültür Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Özgür Özaslan ve eşi de vardı. Derneğimiz Yöneticilerini bu hayırlı faaliyetleri için tebrik eden Sayın Müsteşarımız böyle önemli günlerde bizi desteklemeye devam edeceklerini belirterek Derneğimiz Yöneticilerini tebrik etti.

    TRT Avaz’da yayınlanmakta olan “Biz Geldik” programı ekibi de çekim yapmak üzere derneğimizde idi. Ekip yöneticilerimiz ve üyelerimizle röportajlar da gerçekleştirerek derneğimiz faaliyetlerini kaydettiler.

    Etkinliğimiz esnasında çiböreğin yanısıra hanım üyelerimiz Ayşe Doğaner, Sebika Ağıral, Nurten Bay, Oya Deniz Çongar, Necla Kalkay ve Nilay Aktaran’ın evlerinde yapıp getirdikleri köbete, cantık, kek ve tatlılar da Gençlik Komisyonu üyelerimiz tarafından satışa sunuldu. Gençlerimiz ayrıca kitap satış standımızda “Nenkecan” dergisinin tanıtımını da yaptılar.

     

    Bu hayırlı günden elde edilen gelir kampanya süresince gelen bağışlarla birlikte Gülşana Memedova ve ailesine ev yapılması için oluşturulan fona devredilecek. Umuyoruz ki hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile kısa zamanda bu amacımıza ulaşacağız.

     

    Pin It