•

,"allowfullscreen":"allowfullscreen","width":"560","height":"315","frameborder":"0"}}" />

Kırımoğlu Bir Halkın Mücadelesi Belgeseli yeniden TRT HABER ve TRT HABER HD kanalında yayınlanıyor.

Yayınlandığı sürece yoğun ilgi gören belgeseli, TRT HABER Kanalı yeniden yayınlanmaya başladı. 31 Ocak 2014 tarihinden başlamak üzere her cuma akşamı saat 23.05’te yayınlanacak belgeselin tekrarı aynı kanalda Pazar günleri saat 16.20’de, bir diğer tekrarı da halen TRT Belgesel Kanalında Cumartesi günleri 23.30’da yayınlanacak.

Yönetmenliğini Neşe Sarısoy Karatay’ın, yapımcılığını ve metin yazarlığını Zafer Karatay’ın  yaptığı , Toplam 270 dakika olan, 30’ar dakikalık 9 bölümden oluşan “KIRIMOGLU, Bir Halkın Mücadelesi” belgeselinde; Kırım Tatarlarının 18 Mayıs 1944 senesinde vatanları Kırım’dan top yekün sürgün edilmeleri, olağanüstü bir mücadeleyle vatanları Kırım’a dönmeleri ve bu mücadelenin en önemli lideri olan Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU’nun hayatı ve mücadelesi anlatılıyor.