•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizin yeni kurulan teşkilatlarından Kırıkkale Şubesi ilk Olağan Genel Kurulu’nu 24 Ocak 2015 Cumartesi günü gerçekleştirdi. Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Genel Başkan Yardımcımız Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal ve Genel Merkez Gençlik Komisyonu Başkanı Fethi Kurtiy Şahin’in de hazır bulunduğu toplantıya ilk Olağan Genel Kurul olmasına rağmen kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

     

    Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen’in okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri katılımcılara tanıtılarak kendilerine teşekkür edildi. Daha sonra Divan Kurulu seçimi yapıldı. Tuncer Kalkay, Mustafa Lüy ve Recep İçin’den oluşan Divan Üyeleri’nin yerini almasının ardından Divan Başkanı Tuncer Kalkay söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Kalkay konuşmasına Kırıkkale Şubesi’nin kuruluş amacından söz ederek başladı. Ardından günümüzde Türkiye çeşitli bölgelerinde yaşamakta olan Kırım Türkleri’nin geliş sebepleri hakkında kısa bir bilgi vererek Kırım’ın bugünki siyasi durumunu anlatarak yapılacak faaliyetlerin önemine değindi. Sözlerini Kurucu Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek tamamladı.

     

     

     

    Kurucu Başkan Yılmaz idik ise konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Derneğin en önemli faaliyetinin kültürü gelecek kuşaklara taşımak olduğunu ifade ettikten sonra kendilerine gösterilen güven için herkese teşekkür etti.

     

     

    Faaliyet raporunun ibrazının ardından Dernek Organlarının seçimi yapıldı.Seçim sonrasında Kırıkkale Şubesi’nin yeni yönetimi şöyle belirlendi :

    Yönetim Kurulu

    Asil Üyeler :     1- Yılmaz İdik                     Yedek Üyeler : 1- Mustafa Lüy

                            2- Ali Rıza Maltaş                                        2- Hüseyin Meydaneri

                            3- Cantürk Atay                                           3- Faruk İçlek

                            4- Uğur Yaşar Uygun                                  4- Hakan Uyar

                            5- Hidayet Karaca                                       5- Mustafa Yurdakul

                            6- Seyhan Ercan

                            7- Ziya Bego

    Denetleme Kurulu

    Asil üyeler :   1- İbrahim Ethem Yavuz             Yedek Üyeler :    1- İlhan Öztürk

                          2- Ayhan Sidar                                                        2- Hamza Kaan Eroğlu

                          3- Haydar Ürek                                                       3- Gökhan Uygun

     

    Disiplin Kurulu :     1- Yunus İdik

                                  2- Rıza Toprak

                                  3- Kamil Ertaş

    Dernek Organlarını belirleyen listenin oylanarak kabul edilmesinin ardından Yılmaz İdik yaptığı konuşmada yeni seçilen yönetim kurulu adına katılımcılara teşekkür etti. Uğur Yaşar Uygun ise bundan sonra yapmayı planladıkları faaliyetler hakkında kısa bir bilgi verdi.

     

     

    Daha sonra söz alan Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal kendisinin de Kırıkkaleli olması sebebiyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek Kırım’daki siyasi durumun hassasiyetini dile getirdi. Hayatın çok zorlaştığını, millî liderlerin Kırım’a girmelerinin birer birer yasaklandığını, bu sebeple Türkiye’de yapılan çalışmaların daha da büyük önem kazandığını ifade ederek birlik olmak gerektiği hususu üzerinde durdu. Sözlerini “her ne olursa olsun Kırım bizim vatanımız, eninde sonunda hepimiz orada birarada yaşacağız” diyerek tamamladı.

    Recep için ise Kırıkkale’de geçmiş yıllarda da çok önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini, bundan sonrası için de çok umutlu olduğunu belirtti. “Her gecenin bir sabahı var, bu gün yaşanan sıkıntılar mutlaka bir gün bitecek” dedikten sonra derneklerde üye sayısının artmasının öneminden söz etti.

     

     

    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay dernek çalışmalarında gençlik faaliyetlerinin önemine değindikten sonra sözü Derneğimiz Gençlik Komisyonu Başkanı Fethi Kurtiy Şahin’e verdi. Şahin Genel Merkez’de kendi yapmış oldukları faaliyetlerden kısaca söz ettikten sonra derneklerde çalışmaların sürekliliğinin sağlanabilmesi için gençlerin varlığının önemli bir husus olduğunu belirtti. Kırıkkale’de bir gençlik komisyonu oluşturulması halinde kendilerinin her türlü desteği vermek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

     

     

    Konuşmaların tamamlanmasının ardından yeni seçilen Yönetim Kurulu salonda bulunan konuklara tanıtıldı. Toplantı çibörek ikramı ile sona erdi.

    Kırım Derneği Genel Merkezi olarak yeni seçilen arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.

    Pin It