•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Kırım Derneği Genel Merkezi ve şubeleri 7 Şubat 2015 Cumartesi günü Ankara’da bir istişare toplantısı düzenledi. Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu toplantı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen’in okunmasıyla başladı.

     

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Tuncer Kalkay 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. Genel Merkez’in yıl içerisindeki faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra diasporada yaşayan bazı grupların ve basının Rusya yanlısı tavırlarının asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Nevşehir Temsilcisi Hacı Mehmet Şahin Kırım’da yaşananlara basının hiç değinmediğini, mecliste de yeterince ilgi görmemesinin çok üzücü olduğunu ifade etti. Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal ise son bir yıl içerisinde yaşananların başlangıçta her kesin moralini bozduğunu ama dik durmak gerektiğini, maddî-manevî sahip olunan gücün Kırım için kullanılacağını dile getirdi. Sungurlu Şube Başkanı Adil Uzar diasporanın çok acılar yaşamış bir millet olarak artık ses getirecek faaliyetlere yönelmesi gerektiğini söyledi. Aksaray Şube Başkanı Mesut Eriş de ses getirecek faaliyetlerle varlığımızı daha fazla hissettirmeliyiz dedi.

     

    Bilkent Üniv. Öğrt. Üyesi Dr. Hakan Kırımlı toplantıda yaptığı konuşmada şu anda bir var olma mücadelesi verildiğini, eğer Kırım’da Kırım Tatar varlığı olmazsa diasporanın da bir önemi olmayacağının ifade etti. Kırımlı sözlerinin şöyle sürdürdü: ” Putin bizim millî organlarımızı yok edip, millî liderlerimizi ve düşünen insanlarımızı sınır dışı edip etkisizleştirerek halk üzerinde bir baskı politikası uyguluyor. Halkımızı dilinden, kültüründen mahrum bırakıp Ruslaştırma çabası içerisinde.  Şu anda tek isteğimiz Rusya fırınının içinden çıkmak. Çünkü orada yanacağız. “ 

     

    Kocaeli Şube Başkanı Suavi Oktay Kırım’ın Türkiye’den bir ses beklediğini söyledi. İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Türedi ise diaspora olarak bir gücümüzün olduğunu ve artık bunu kullanma zamanı geldiğini belirtti. Ordu Temsilcisi Recep Azaklı ise artık bir strateji değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getirerek organize olmanın önemi üzerinde durdu. Daha sonra bütün şubeler kısaca 2014 yılı faaliyet raporlarını sunarak yılın genel bir değerlendirmesini yaptılar. Genel merkezimizin faaliyet raporunu ise Genel Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bayar sundu.

     

    Toplantıda gençlik adına bir konuşma yapan Derneğimiz Gençlik Komisyonu Başkanı Fethi Kurtiy Şahin gençlik çalışmalarının öneminden bahsetti. Yapılan her türlü faaliyetin sürekli ve kalıcı olabilmesi için gençlik çalışmalarının büyüyerek artması gerektiğini ifade etti. Daha sonra Tuncer Kalkay Genel Merkezimizin yeni dönem için belirlemiş olduğu stratejiyi anlattı. Genel Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin ise konuşmasında teşkilat meseleleri üzerinde değerlendirme yaptı. Yeni şubelerin kurulması gerektiğini ve mevcut şubelerde üye sayısının arttırılmasının öneminden bahsetti.

    Toplantıda son olarak söz alan KTMM Türkiye temsilcisi Zafer Karatay genel durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Rusya’nın işgal öncesi seçilmiş meşru liderleri etkisizleştirmeye çalıştığını ve bu süreçte Türkiye’de yanlış gruplarla çalışan lobilere dikkat etmek gerektiğini belirtti.

    Pin It