• Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere geldiği Ankara’da 11 Ocak 2017 tarihinde Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

15965986

Kırım Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay’ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Refat Çubarov, Kırım ile ilgili yaşanan gelişmeler ve gündemdeki konular hakkında bilgi verdi.

15966326

Türkiye’nin Kırım Tatarları ve Ukrayna’ya desteğinin önemli olduğunu belirten Çubarov, bu desteğin yanında Rusya’nın işgalci tavrının ve hukuku hiçe sayan eylemlerinin kınanmamasının desteğe gölge düşüreceğini kaydetti. Türkiye’nin Türk kökenli topluluklar ve adalet için savaşan diğer milletlere destek oldukça bir sembol haline geleceğini, topyekün Türk Dünyası ve Türkiye’nin geleceğinin buna bağlı olduğunu söyleyen Çubarov, Rusya gibi şantajcı devletlere boyun eğilmesinin bütün küresel düzeni bozacağının altını çizdi.

15977885

Kırım Tatar diasporasının işgal sonrası büyük bir uyanış yaşayarak aktifliğini arttırmasını olumlu bulduğunu kaydeden Çubarov, dünyanın bütün bölgelerindeki Kırım Tatar diaspora gruplarına birlik çağrısı yaptı.

15976995

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, katılımcıların sorularını cevaplayarak tamamladığı Genel Merkez ziyaretinden sonra, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.