• Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkan Yardımcılığına seçildi.

663c6f7bf6996e5bf5baea8fbdef8cd7

Facebook sayfası aracılığıyla konuyla ilgili açıklama yapan Refat Çubarov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkan Yardımcılığının “formel ve teknik” bir görev olduğunu ifade etti.

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubarov, KEİPA’da Ukrayna heyetini temsil etmenin yanı sıra Ukrayna heyetinin başkanlığını da ifa ediyor.

Çubarov’un aktardığına göre Arnavutluk’un ev sahipliğinde başkent Tiran’da yapılan KEİPA Genel Kurulu toplantısına 12 ülkeden temsilciler katıldı. Çubarov, sonraki KEİPA toplantısının Ermenistan'ın başkenti Erivan’da yapılacağı bilgisini de paylaştı.

Daha önce Refat Çubarov’un, KEİPA toplantısında, Rus işgalcilerin Kırım Tatar halkının Kırım yarımadasındaki tarihi hatırasını silmeye çalıştığını ifade ettiği bildirilmişti. KEİPA toplantısına katılan Refat Çubarov, Bahçesaray’da Hansaray’ın restorasyon çalışmaları adı altında tahrip edildiğini anlatarak işgalcilerin tarihi önemi olan ahşap kirişleri, kiremitleri değiştirdiğine dikkat çekti.

Kaynak: QHA