• Kırıkkale Şubemizin her sene Mübarek Ramazan ayında dernek yönetim kurulu, üye ve dostlarımızla düzenlediği geleneksel iftar yemeği programı, 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Kırıkkale istasyon yanındaki Engelsiz Cafe'de yapıldı.

33432215 1885152878185713 8583630503427440640 n

İftar programına Genel Başkanımız Mükremin Şahin beraberindeki heyetle katıldı.

33339744 1885153891518945 6179222006270001152 n

Genel Başkanımız Mükremin Şahin yaptığı konuşmada, 74 yıl önce 18 Mayıs 1944 tarihinde vatanlarından sürgün edilen ve sürgün esnasında maruz kaldığı şartlara dayanamayarak nüfuslarının yarısını kaybeden sürgün şehitlerini rahmetle andıklarını, Rusya’nın Kırım’ı 2014 yılında işgal etmesinin ardından baskıların her geçen gün artarak devam ettiğini, Başta Mustafa A. Kırımoğlu olmak üzere Kırım Tatar liderlerinin Kırım’a sokulmayarak sürgünde yaşamak zorunda bıraktıklarını, Kırım Tatar basını ve milli müesseselerin yasaklandığı, Kırım Tatar evlerine sistemli baskınlar düzenlendiği, pek çok Kırım Tatarının sözde mahkemelerin düzmece kararları ile tutuklandığını, kaçırılan Kırım Tatar gençlerinden haber alınamadığını ifade etti.

33426482 10215599202523518 2904817696614907904 n

Mübarek Ramazan ayında birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın çok önemli olduğunu belirten Şahin, üyelerimizin fitre ve zekatların Kırım’a göndermelerini tavsiye etti

33396695 10215599195443341 3518429181589323776 n

Kırıkkale Şube Başkanımız Yılmaz İdikli; güzel bir ortamda, güzel insanlarla Kırım müzikleri eşliğinde unutulmaz güzel bir iftar programının olduğunu, iftar programına katkı saglayan hayırseverin isminin Kendisinde saklı olduğunu belirterek, uzaktan yakından gelen misafirlere ve Engelsiz Cafe çalışanlarına teşekkür etti.

33204861 10215599191403240 2381997559670374400 n

33469223 10215599185443091 6043146670554742784 n