•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Manavgat Şube Başkanımız Diğdem Başak Başkır Çağlayan 13 Mayıs 2024 tarihinde Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nda Kırım Tatar Sürgünü’nün 80. yıldönümü vesilesiyle bir konferans verdi.

    Giris

    Manavgat Meslek Yüksek Okulu’ndaki öğretim görevlileri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Çalışkan, 18 Mayıs 1944 Büyük Kırım Tatar Sürgününü ele aldı.

    3

    “İstiklal Marşı” ve Kırım milli marşı “Ant Etkenmen”in okunması ile Saat 14.00’de başlayan ve iki saat kadar süren konferansta Çalışkan, 80. Yıl önce vatanlarından topyekün sürgüne gönderilen Kırım Tatarlarının sürgün esnasında ve sürgün bölgelerinde yaşadıkları drama değindi.

    banner

    Çalışkan, Sürgün esnasında ve devam eden aylarda nüfuslarının %46’sını kaybeden Kırım Tatarlarının durumunun iyileştirilmesine yönelik sorumlulardan en ufak bir yardım gelmediğini ifade etti.

    12ec755d aa15 4fdc 999b 916d0967be1d

    Sürgün kurbanlarının rahmetle anıldığı konferans sonunda verdikleri desteklerden dolayı Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Fatih Uslu’ya teşekkür plaketi, öğretim görevlisi Hüseyin Öztürk’e teşekkür plaketi Şube Başkanımız Diğdem Başak Başkır Çalışkan tarafından takdim edildi.

    4

    Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nun teşekkür belgesi deYüksek Okul Müdürü Dr. Fatih Uslu tarafından verdiği konferans vesilesiyle Şube Başkanımız Diğdem Başak Başkır Çalışkan’a takdim edildi.

    5

    Pin It