• Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Kültür Vakfının da paydaşı olduğu "BİLGİ: Kırım Tatar Tarih ve Kültürünün Korunması Projesi" başlıklı tanıtım toplantısı Kırım Ailesi tarafından 8 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

400012113 832343732226017 4530543162070991555 n

YTB salonunda gerçekleştirilen toplantıda  Kırım Ailesinin kurucusu  Anife Kurtseyitova  tarafından, yürütülen  projeler hakkında genel bilgiler verildi. Kurtseyitova, Ukrayna’da faaliyet göstermekte iken Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile başlayan savaşın ardından sığınmak zorunda kaldığı Türkiye’de, Kırım Ailesi’nin öğrencileri ile birlikte 1,5 yıldan beri ara vermeksizin çalışmalarına devam ettiğini, bu projelerin de bu şartlarda yürütülmeye devam ettiğini  belirtilerek verilen desteklere yönelik  Türkiye’ye ve ilgili kuruluşlara teşekkür etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’nın  Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar , Ukrayna Kültür Vakfı Başkanı Vladislav Berkovskıy, YTB Başkanı Abdullah Eren de toplantıda birer konuşma yaptı.

6d104575 325d 43e9 96c9 7dbf457b5464

Konuşmaların ardından Kırım Ailesinin öğrencileri Kırım Tatar yırları ve halk oyunların örnekler sundu. Programın ardından sergilenen fotoğraflar yanında Kırım Tatar mutfağından hamur işlerinin ikramı takdim edildi.

f3a5a3b6 8302 413b bcfd c0842354d1a4

d62b78b3 2bb4 46df 9871 589d404e3687