•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizin de kurucuları arasında yer aldığı Kırım Vakfı 2023 yılı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı 27.05.2023 tarihinde Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisindeki Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

    4

    Mürsel Uluç Mah. 931. Cad. No:9 Dikmen Çankaya Ankara adresimizde gerçekleştirilen toplantı Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay’ın açış konuşması ile başladı.

    Aynı gün vefat eden Kırım Vakfı önceki başkanlarından Yusuf Ziya Çelikcan ile birlikte önceki yıllarda hayatlarını kaybeden Merhum Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı, merhum Genel Sekreterimiz  Mehmet Akif Albayrak ve mütevelli heyeti üyesi Necati Tereyağoğlu yanında tüm geçmişlerimiz ruhuna okunan fatihanın ardından istiklal Marşı ve Kırım Tatar milli marşı “Ant Etkenmen” okundu.

    2

    Genel Başkan Vekilimiz Av. Namık Kemal Bayar’ın Başkanlığa, Genel Veznedarımız Tuncay Kalkay’ın Yazmanlığa seçilmesi ile divan kurulu oluşturuldu.

    5

    Yönetim kurulu faaliyet raporu Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay tarafından, denetim Kurulu faaliyet raporu ise Kırım Vakfı Denetim Kurulu Üyesi Ümit Yüksel tarafından okundu.

    Yönetim ve denetim kurulu raporları müzakere edilerek ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi.

    2023 yılı tahmini bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.

    Kırım Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ballıkpınar Kırım Tatar Kültür Evi’nin önemine yönelik müzakerelerin ardından, Kırım Tatar Kültür Evi’nin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan önceki yönetim kurulu üyelerimizden Hidayet Yılmaz Baybörü ve Ballıkpınar Şubemiz Başkan Vekili Yılmaz Akbay ile Derneğimiz Ukrayna Temsilcisi İsmet Yüksel’in başarılı çalışmaları çerçevesinde, Kırım Vakfı Yönetim Kurulu tarafından adı geçenlere yönelik yapılan mütevelli heyeti üyeliği teklifi de Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından kabul edildi.

    1

    Kırım Vakfının çalışmaları ve geleceği bağlamında yapılan değerlendirmelerin ardından 2023 yılı Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı tamamlandı.

    Toplantının ardından Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, aramızdan ayrılan eski Antalya Şube Başkanımız ve Kırım Vakfı önceki dönem  başkanlarından Yusuf Ziya Çelikcan’ı kabristandaki son yolculuğuna uğurladı.

    Pin It