• Genel Merkez Yönetim Kurulumuz Mayıs ayı toplantısını 6 Mayıs 2023 tarihinde Kırım Vakfı Yönetim Kurulu ile birlikte Genel Merkez binamızda gerçekleştirdi.

Giris

Nisan ayı toplantısında alınan kararlar çerçevesinde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ile başlayan toplantı da Ramazan ayında yapılan hayır etkinlikleri üzerinde duruldu.

Fitre, fidye, zekat  ve Ramazan ayı yardımlarının Ramazan ayı içerisinde bölgemizde yaşanmakta olan savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınmak durumunda kalan kardeşlerimize, tedavileri düzgün bir şekilde yapılmadığı için sağlık sebebiyle gelen hastalarımıza, Kırım’da babası cezaevinde olan çocuklarımıza, başarılı öğrencilerimize ve özenli bir araştırmayla belirlenmiş ihtiyaç sahibi ailelere ne şekilde yapıldığı konusundaki değerlendirmeler ile birlikte ülkemizde yaşanan büyük deprem felâketi sebebiyle zarar gören kardeşlerimiz için daha önce düzenlenen kampanyada toplanan bağış yardımlarının yine Ramazan ayı içerisinde yerine  ulaştırılmasına yönelik işlemlerden bahsedildi.

Banner

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifinin 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Genel Merkezimizde düzenlediği Kırım Tatar Kültür Günleri’nde birbirinden farklı konuların sunumlarından oluşan on beş etkinlik yanında  sekiz sergi ve stand ile  kültür ve sanatımıza yansıyan katkıları üzerinde  durulurken, Kırım Tatar Kültür Günlerini düzenleyen Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi azalarına da teşekkür edildi.

6a9fe3f8 3a9a 4b69 b208 5b7d3a22339c

Mayıs ayı toplantısının ikinci bölümünde “18 Mayıs 1944 Büyük Kırım Tatar Sürgünü”nün 79. Yıldönümü vesilesiyle yapılacak faaliyetler de müzakere edilerek karara bağlandı.

Bu çerçevede

• 17 Mayıs 2023 tarihinde sürgünde hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir dua programı,
    • 18 Mayıs 2023 tarihinde bir açık hava basın toplantısı,
    • 20 Mayıs 2023 tarihinde sürgünün büyük ağırlığını göğüsleyen kadınlarımız hatırasına “Kadın Gözüyle Sürgün” adlı bir panelin düzenlenmesi