• Kırım Tatar halkının lideri Mustafa A. Kırımoğlu 21 Şubat 2023 tarihinde Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde Genel Merkezimize ve Kırım Vakfı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

2

Bir dizi resmi görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da bulunan Mustafa A. Kırımoğlu Derneğimizi ve Kırım Vakfı’nı ziyaretinde Türkiye’yi derinden sarsan ve 11 ili kapsayan deprem felaketi nedeniyle başsağlığı dilekleri ile birlikte üzüntülerini de dile getirdi.

Banner

Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, KTMM Başkan Yrd. Dr. İlmi Umer, KTMM üyesi, Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatör Başkanı Ümit Şilit, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Zevcet Kurtumer, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Sinaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov,  Gazeteci Yazar Gönül Şamilkızı, TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar, Kırım Haber Ajansı Ankara Ofisi Müdürü Esma Kasar’ın da bulunduğu toplantıda deprem felaketi çerçevesinde  Kırım Tatar camiası tarafından yapılan çalışmalar da dile getirildi.

5

Mustafa A. Kırımoğlu da Ukrayna’da topladıkları yardımları birkaç gün içerisinde deprem bölgesine ulaştıracaklarını ifade etti.

7

Ukrayna Rusya savaşındaki gelişmeler yanında Kırım Tatarlarının durumunun da değerlendirildiği toplantıda önümüzdeki dönemde yapılabilecekler konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

Giris