• Ankara’da 14 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen “Ukrayna Kış Şenliği”nde Derneğimiz halkoyunları ekibi Cıyın Ansambli yılın ilk gösterisini yapmış oldu.

54

365 AVM’de düzenlenen “Ukrayna Kış Şenliği”nin açılış konuşmasını Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska yaptı. Biletska Ukrayna halkının bir yandan vatan savunması için canını verirken diğer yandan da en kötü ortamda dahi kültürünü yaşatmak için mücadelesinden vazgeçmeyeceğini şenlik’de açılan standlardan elde edilen gelirlerin de Ukrayna’ya gönderileceğini ifade etti.

6.jpg7.jpg

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar böyle bir zamanda yarattıkları moral dolayısıyla Ukrain ve Kırım Tatar diasporasına şükranlarını sunarak, kararlı bir şekilde vatanlarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

1

Ukrain şarkılarının ve Ukrain halkoyunlarının yer aldığı şenlikte hocaları Evelina Kemileva’nın yönetimindeki Cıyın Ansambli “Kaytarma”, “Tım Tım” ve “Kırım Cennet Yeri” halkoyunlarını sergilerken, Elmaz Kırımlı da “Ey Güzel Kırım” yırını icra etti.

8

7fcc3a8b c8a6 40fb a4cb b1cc0757b7db